فروشنده شوید

خرید و قیمت دیوارکوب سفالی و چوبی در اردبیل

خرید دیوارکوب سفالی و چوبی

خرید دیوارکوب سفالی و چوبی از اردبیل

برای خرید دیوارکوب سفالی و چوبی و انواع دیوارکوب ها با شماره ی 00917085147 تماس بگیرید و یا در واتساپ پیام بدهید. شما همچنین میتوانید برای مشاهده محصولات و خرید اینترنتی به سایت آماندا بروید.

خرید دیوارکوب سفالی

قیمت دیوارکوب سفالی و چوبی در اردبیل

برای مشاهده قیمت دیوارکوب های سفالی و چوبی به سایت برید و میتوانید از آنجا قیمت هارا مشاهده کنید و در همانجا هم ثبت سفارش کنید.

دیوارکوب سفالی آماندا

تاریخچه استفاده از دیوارکوب ها

نقش دیوارکوب ها طی قرن های متفاوت از منابع زیادی به دست آمده است منابعی مانند نقاشی اولیه نگاره دیوارکوب ها طراحی زیبا و غیر قابل توصیفی بوده است. طرح های دیوارکوب ها در طی 2000 (دو هزار سال) پیش در مصر باستان با استفاده از نقطه و نوار های بایک و زیکزاک ها و موج های تزئینی بود. قطبی ها دارای فرشینه های با طرح های ساده و جسورانه بوده اند. در قرن چهارم میلادی قطبی ها با اسفاده از مایه های مسیحی نقش های نمادین و با پیچیدگی بیشتری پدید آوردند. مصریان مرده های خود را با لباس های کامل و نیم تنه های نظامی و پیراهنی از جنس کتان که دارای تکه دوزی های ظریف بوده تغال از فرشینه های قطبی ها اسفاده میکردند که بیشتر این فرشینه ها از جنس پشم یا ابریشم بوده است به خاک می سپارند.

خرید دیوارکوب عاشقانه

 

برای مشاهده مطلب بیشتر درباره ی تایخچه دیوارکوب روی لینک زیر کلیک کنید⇓

تاریخچه استفاده از دیوارکوب ها

دیوارکوب چوبی آماندا

مرفی استان اردبیل

خرید و قیمت دیوارکوب سفالی و چوبی در اردبیل
استان اردبيل بيست‌وپنجمين استان كشور در شمالي‌ترين نقطه ايران قرار دارد. مساحت آن بالغ بر 18011 كيلومترمربع است كه از شمال به جمهوري آذربايجان، از شرق به استان گيلان، از جنوب به استان زنجان و از غرب به استان آذربايجان‌شرقي محدود است. از نظر مختصات جغرافيايي مدارهاي 37 درجه و 45 دقيقه و 39 درجه و 42 دقيقه منتهااليه شمالي- جنوبي و نصف‌النهارات 48 درجه و 55 دقيقه و 47 درجه و 3 دقيقه منتهااليه غربي- شرقي استان را مي‌پوشاند.ميزان نزولات جوي در استان بطور متوسط از 250 الي 600 ميليمتر در نوسان است. براساس آخرين تقسيمات كشوري، استان اردبيل شامل شهرستان‌هاي اردبيل، بيله‌سوار، پارس‌آباد، خلخال، مشكين‌شهر، مغان، نمين، نير و كوثر (كيوي) است.

تاریخچه

خرید و قیمت دیوارکوب سفالی و چوبی در اردبیل
در نوشته‌های تاریخ‌شناسان گفته شده که اردبیل از «ارد» و «ویل» ساخته شده است. «ارد» به روز بیست و پنجم هر ماه گفت می‌شود و در عین حال نام یکی از فرشتگاه آیین زرتشتی و معنایش «قانونی» و «مقدس» است. «ویل» نیز از کلمه‌های کهن آریاییست و معنایش «شهر» است. به این ترتیب اردبیل« شهر مقدس» است.

این شهر در طول تاریخ به دلیل شرایط طبیعی کم‌نظیر و موقعیت استراتژیکش مورد توجه بوده است. محوطه‌های باستانی مختلفی از دوران پیش از اسلام در این استان کشف شده‌اند و یادگارهای فراوانی نیز از حکومت‌های مختلف دوره‌‌های پس از اسلام در این استان به‌جامانده‌اند. منطقه‌ی باستانی یَری ملقب به شهر یَری که در نزدیکی مشگین‌شهر قرار دارد نشان از سابقه‌ی چندهزارساله‌ی سکونت انسان در این استان است.

اوج شکوه اردبیل در قرن‌های گذشته را می‌توان مربوط به دوران صفویه دانست که خاندان شیخ‌صفی‌الدین اردبیلی بر مسند حکومت بودند.

دیوارکوب فانتزی

جغرافیا

استان اردبیل که توسط کوه‌های سبلان، طالش و بزغوش احاطه شده است، از جنوب با استان زنجان، از غرب با استان آذربایجان شرقی و از شرق با گیلان همسایه است. بخشی از مرز مشترک ایران با کشور جمهوری آذربایجان نیز در شمال این استان واقع شده است. اردبیل به‌واسطه‌ی چشمه‌های آب‌گرم فراوانش شهرت دارد.

آب و هوا

قرارگرفتن میان کوه‌های بلند و برف‌گیر باعث‌ شده این استان جزء استان‌های سرد ایران باشد. بنابراین بهترین زمان برای سفر به این استان بهار و تابستان است که از سرمای هوا کاسته شده است. هرچند برای عاشقان برف و سرما، زمستان‌های اردبیل یک مقصد ایده‌آل است.

شهرستان‌ها

اردبیل
شهر اردبیل یکی از سردترین شهرهای ایران است. نام آن روی لوح‌های سومِریان ثبت شده و حکایت از تاریخی پنج‌هزار ساله دارد. بیشتر مردم شهر از راه کشاورزی امرارمعاش می‌کنند و البته اردبیل به سرعت مسیر صنعتی‌شدن را طی می‌کند.

خانقاه و بقعه‌ی شیخ صفی‌الدین مهم‌ترین جاذبه‌ی گردشگری این شهر است که در فهرست آثار میراث جهانی یونسکو نیز ثبت شده است. علاوه بر آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی، مقبره‌ی چند تن از بزرگان دیگر نیز در این بنا قرار دارد که از میان آن‌ها می‌توان به شاه اسماعیل اول (نخستین پادشاه سلسله‌ی صفویه) و همسر او اشاره کرد. آرامگاه شیخ امین‌الدین جبرئیل دیگر بقعه‌ی تاریخی مهم شهر اردبیل است.

اردبیل میزبان شورابیل یکی از بزرگ‌ترین دریاچه‌های طبیعی درون شهری ایران است. امکانات رفاهی و تفریحی متنوعی همچون قایق‌سواری، دوچرخه‌سواری و مسیر پیاده‌روی دور دریاچه در این محل در نظر گرفته شده است.

مسجد جامع اردبیل یا جمعه مسجد، یادگاری از دوران سلجوقیان و هم‌چنین بازار تاریخی اردبیل از جاذبه‌های تاریخی این شهر است. از میان خانه‌های تاریخی اردبیل می‌توان به خانه صادقی، خانه ارشادی و خانه سید هاشم ابراهیمی اشاره کرد.

چندین پل تاریخی نیز در شهرستان اردبیل وجود دارد که پل‌های ابراهیم آباد، هفت‌چشمه، نادری، سیدآباد و یعقوبیه یا پنج‌چشمه تعدادی از آن‌ها هستند. ساخت برخی از این پل‌ها به دوران صفوی بازمی‌گردد.

دریاچه‌ی نئور از جاذبه‌های گردشگری طبیعی شهرستان اردبیل است که حدود پنجاه کیلومتر از این شهر فاصله دارد. در اطراف این دریاچه مسیرهای کوهنوردی و پیاده‌روی بسیار زیبایی وجود دارد که به سمت مرز استان‌های اردبیل و گیلان می‌رود.

مشگین شهر

خرید و قیمت دیوارکوب سفالی و چوبی در اردبیل
مشگین شهر در دامنه‌ی کوه سبلان و در کنار رودهای مشگین‎چای و خیاو واقع شده است. این شهر را در قدیم خیاو می‌نامیدند.

محوطه‌ی تاریخی شهر یَری از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری مشگین‌شهر است. سنگ‌افراشته‌های شهر یری یکی از جذاب‌ترین بخش‌های این منطقه‌ی باستانی است. در این سنگ‌افراشته‌ها تصاویری از چهره‌های انسان‌هایی بدون دهان حک شده است.

پل معلق مشگین شهر سازه‌ای مدرن است که ۳۶۵ متر طول دارد. این پل طولانی‌ترین پل معلق خاورمیانه است. با عبور از این پل نمای زیبایی از پارک جنگلی مشگین شهر دیده می‌شود.

چند قلعه‌ی تاریخی نیز در شهرستان مشگین شهر وجود دارند که از میان آنها می‌توان به کهنه قلعه، قلعه قهقهه و قلعه دیو اشاره کرد.

ارتفاعات باشکوه سبلان که در فهرست آثار طبیعی ملی ایران هم ثبت شده، در نزدیکی مشگین‌شهر قرار دارد. علاوه بر کوهنوردی و صعود به قله، دامنه‌های این ارتفاعات نیز جذابیت‌های زیادی برای طبیعت‌گردی دارد.

نَمین

خرید و قیمت دیوارکوب سفالی و چوبی در اردبیل
نَمین در منطقه‌ی مرزی ایران و جمهوری آذربایجان واقع شده است. آب‌و‌هوای معتدل این شهر تحت‌تاثیر رطوبت و نم دریای خزر است. برخی شواهد نشان می‌دهد انتخاب نام نمین –به معنای «رطوبت‌دار»- تاکیدی بر همین مسئله است.

در فاصله‌ی ۱۰ کیلومتری شهر نمین می‌توانید از جنگل فَندُقلو بازدید کنید. منطقه‌ای سرسبز که از اواخر اردیبهشت تا اواخر خرداد پوشیده از گل‌های بابونه می‌شود. در این زمان از سال گل‌های بابونه وحشی، دشتی به وسعت چندصدهکتار را دربرمی‌گیرند.

دریاچه‌ سوها یکی دیگر از جاذبه‌های گردشگری شهر نمین است که در نزدیکی روستایی به همین نام قرار دارد. دریاچه‌ی سوها حدود چهل کیلومتر از اردبیل فاصله دارد.

گردنه‌‌ی حیران در مسیر آستارا به اردبیل نیز یکی از جذاب‌ترین جاده‌های ایران است.

خَلخال

خَلخال که تا سال ۱۳۵۸ هروآباد خوانده می‌شد، در جنوب استان قرار گرفته است. برخی یافته‌های باستان‌شناسی پیشینه‌ی این شهر را به نیمه‌ی دوم هزاره‌ی اول پیش از میلاد نسبت می‌دهند.

جاده‌‌ی اَسالِم به خلخال یکی از زیبا‌ترین جاده‌های ایران است. مسیری جنگلی به طول ۸۰ کیلومتر که شهر اسالم در استان گیلان را به شهر خلخال در استان اردبیل می‌رساند. جاده‌ای پر پیچ و خم که از میان جنگل و کوه می‌گذرد.

سرعین
شهر سرعین به چشمه‌های آب گرم فراوانش معروف است که مسافران زیادی را به این شهر می‌کشاند. مجتمع‌های آب درمانی و آب‌گرم‌های فراوانی در سرعین فعالیت می‌کنند. تپه‌ی باستانی آناهیتا و پیست اسکی آلوارِس از دیگر جاذبه‌های گردشگری شهر سرعین هستند.

اقامت‌گاه‌ها
در شهر اردبیل نمی‌توان سراغ هتل‌های لوکس را گرفت ولی چند هتل میان‌رده در این شهر وجود دارد. هتل سبلان از هتل‌های خوب اردبیل است. هتل مهدی، هتل دریا، هتل شورابیل و هتل نگین از دیگر هتل‌های اردبیل هستند.

در شهر سرعین اما هتل‌های زیادی فعالیت می‌کنند که هتل لاله، هتل رویال پارک و هتل ارشاد از هتل‌های خوب شهر سرعین هستند.

چند اقامت‌گاه بوم‌گردی نیز در استان اردبیل وجود دارد که از میان آن‌ها می‌توان به اقامت‌گاه‌های بوم‌گردی شوئون، باجیلار سردابه، کزج و اکوکمپ ملک‌سویی اشاره کرد.

رستوران‌ها
کبابی حاج مالک در اردبیل به کباب‌های تازه‌اش معروف است. رستوران خانه‌ی صادقی هم جزء رستوران‌های خوب اردبیل است که در بنایی تاریخی قرار دارد. رستوران شاه‌عباس هم در بنای تاریخی حمام ابراهیم‌آباد قرار دارد. رستوران‌های معین‌دربار و گل‌سرخ از دیگر رستوران‌های باکیفیت شهر اردبیل هستند.

رستوران پیزاپیزا، رستوران زنجیره‌ای پدرخوب (شعبه‌ی اردبیل) و پیتزا سارا هم جزء رستوران‌هایی هستند که می‌توان در منوی آنها سراغ غذاهای فرنگی و فست‌فود را گرفت.

صنایع دستی
ورنی یکی از صنایع دستی استان اردبیل است. ورنی با استفاده از نخ‌های پشمی یا ابریشمی و یا تلفیقی از این دو بافته می‌شود و گاهی به عنوان زیرانداز از آن استفاده می‌شود. عشایر ائل‌سوون دشت‌مغان از عمده‌ترین تولیدکنندگان ورنی هستند.

گلیم، جاجیم، خراطی چوب، جوراب‌سنتی و نمد از دیگر صنایع دستی استان اردبیل هستند. مفرش و اُجاق قَراقی از دیگر صنایع دستی هستند که عشایر استان اردبیل به تولید آن می‌پردازند.

غذاهای محلی
آش میوه یکی از غذاهای سنتی خاص استان اردبیل است که برای تهیه‌ی آن از میوه‌های خشک استفاده می‌شود. آش دوغ دیگر غذای محلی استان اردبیل است که در آن از نخود، برنج، دوغ محلی، سبزی، ماست و … استفاده می‌شود.

پیچاق‌قیمه غذای لذیذ دیگریست که برای تهیه آن از بادام، گوشت، پیاز، تخم مرغ، و برگ‌مو استفاده می‌شود. خوردن ساج‌کباب یا ساج قورما را هم نباید از یاد برد. این غذا با گوشت، پیاز، روغن حیوانی، نان لواش خشک، ماست، سیر و نمک و فلفل تهیه می‌شود.

خَشیل نیز از غذاهای پرطرفدار اردبیل در فصول سرد سال است که با شیره‌ی خرما (عسل)، بلغور گندم، آرد، کره، دارچین و شکر تهیه می‌شود.

سوغات
عسل، سرشیر و کره‌ی محلی از سوغاتی‌های مشهور استان اردبیل هستند.

حلوای سیاه یکی ازخوراکی‌های قدیمی و معروف این استان است. باقلوا و نان فطیر استان اردبیل هم طرفداران زیادی دارد.

آداب و رسوم
از میان رسوم مختلفی که در شهرهای این استان وجود داشته است، می‌توان به رسم پارچه‌کَسدی اشاره کرد که امروزه تنها در برخی از مناطق استان انجام می‌شود. پارچه‌کَسدی به جشنی زنانه گفته می‌شد که پیش از جشن عروسی برگزار می‌شد و در آن زنان فامیل برای عروس، لباس می‌دوختند.

آیین‌های نوروز و عزاداری ماه محرم از دیگر آدابیست که با همان حال‌و‌هوای سنتی در شهرهای استان برگزار می‌شود.

شهر اردبیل

شهر اردبیل مركز استان اردبیل است و طول و عرض جغرافیایی آن به ترتیب 18و48 می باشد و ارتفاع شهر اردبیل از سطح دریا1311 متر میباشد. شهر اردبیل به دو جهت اهمیت دارد: یكی به واسطه تجارت ابریشم كه در گیلان به دست می آید و دیگری مقبره شیخ صفی الدین اردبیلی بافت شهر اردبیل بصورت تار عنكبوتی است كه به تبع آن اغلب خیابان های شهر به استثنای چند مورد منحنی شكل میباشد. آب و هوای شهر اردبیل در زمستان سرد و در تابستان ها معتدل میباشد، بطوریكه در زمستان یكی ازسردترین شهرهای ایران می باشد. متوسط درجه حرارت سالانه شهر اردبیل 5/8 درجه است و این در حالی است كه حداكثر درجه حرارت تا 31 درجه سانتیگراد و حداقل مطلق 23 نیز گزارش شده است. همچنین بارندگی سالانه این شهر 344 میلیمتر و تعداد روزهای یخبندان در طول سال در حدود 151 روز میباشد. اردبیل شهری صنعتی كشاورزی و توریستی و ترانزیتی است. شهر اردبیل علاوه بر قطب تجاری بودن به خاطر آثار باستانی و آب و هوای معدنی معروف می باشد. وجود صنایع دستی از قبیل سفالگری گلیم بافی، جاجیم بافی و قلاب دوزی نیز در شهر اردبیل به معروفیت آن افزوده است.در طول تاریخ اردبیل به نام‌های گوناگونی ازجمله دارالارشاد، دارالملک، دارالعرفان، دارالامان و شهر مقدس ملقب بوده‌ است.شهر اردبیل دارای: ۱۰ شهرستان، ۲۵ بخش، ۲۴ شهر و ۶۶ دهستان می باشد. شهرستانهای اردبیل: خلخال، بیله‌سوار، پارس‌آباد، اردبیل، سرعین، کوثر، گرمی، مشگین‌شهر، نمین، نیر

تاریخچه اردبیل

واژه اردبیل واژه ای اوستایی است که از دو کلمه آرتا (مقدس) و ویل (شهر) به معنی شهر مقدس ترکیب شده است. به روایت اوستا زرتشت پیامبر ایرانی در کنار رود دائی یتا که امروزه ارس نامیده می شود به دنیا آمد و کتاب خود را در سبلان نوشت و برای ترویج دین خود، روی به شهر بازان پیروز آورد. عده ای به او گرویدند و در این ناحیه جنگی میان زرتشتیان و بت پرستان روی داد که در این جنگ زرتشتیان بر همه روستاها و قصبه های اطراف اردبیل دست یافتند و به افتخار این پیروزی آتشکده ای در اردبیل بنا کردند که امروزه آثار آن در سه فرسنگی این شهر در دهکده ای به نام آتشگاه باقی مانده است. اردبیل در دوره اشکانیان و در میان شهرهای آذربایجان جایگاه ویژه ای داشت.

نوشته اند که قهرمانان آذربایجان به نام دهام که از پهلوانان و از نژاد کیان بوده اند، در این دوره از اردبیل برخاسته اند. به این ترتیب، بنای اردبیل را بسیار کهن تر از زمان ساسانی باید دانست. پیش از دوره اسلامی آذربایجان دارای دو مرکز اصلی بود: یکی از این دو مرکز گنجک (به ارمنی گنزک) بود که همان تخت سلیمان امروزی است، اما نام مرکز دیگر در جغرافیای استرابن از قلم افتاده است. در دوره اسلامی این دو مرکز را شیز و اردبیل خوانده اند. می گویند اردبیل بدون شک مرکز تابستانی آذربایجان بوده است. از اواسط تا اواخر دوره ساسانی، اردبیل به تنهایی مرکز آذربایجان به شمار می رفت و سکه های دوره پارتی و ساسانی در این منطقه با علامت اربارات ضرب می شده است. اردبیل به هنگام فتح آذربایجان به دست مسلمانان هم چنان پایتخت این منطقه و مقر مرزبان آن بود.

در دوره ایلخانان گرچه تبریز، به عنوان شهر مهم آذربایجان رو به رشد بود و از لحاظ سیاسی جایگزین اردبیل به شمار می آمد اما اردبیل نیز به عنوان دارالارشاد هنوز از جایگاهی خاص برخوردار بود.اردبیل در دوره صفوی از لحاظ سیاسی و اقتصادی سرآمد شهرهای ایران بود. شاه اسماعیل صفوی قیام خود را از اردبیل آغاز کرد. این شهر در مسیر شاه راه تجاری ایران و اروپا قرار داشت و ابریشم وارده از گیلان، از طریق اردبیل به اروپا صادر می شد. این امر در پیشرفت اقتصادی و افزایش درآمد مردم تاثیری مهم داشت. اردبیل دردوره قاجاریه رونق و شکوه گذشته را باز نیافت و وسعت آن به حدود یک سوم وسعت شیراز می رسید. این منطقه به دلیل قابلیت های بالای اقتصادی, فرهنگی و تجاری در سال 1372 به صورت استان جداگانه از آذربایجان شرقی درآمد و شهرستان ها, شهرها, دهستان ها و روستاهای زیادی را در برگرفت. هر چند اردبیل به استانی مستقل و جداگانه تبدیل شده, اما تاریخ آن با تاریخ سرزمین آذربایجان چندان در آمیخته که بدون توجه به موقعیت تاریخی آذربایجان نمی‎توان سخن از موقعیت تاریخی اردبیل به میان آورد.

خرید و قیمت دیوارکوب سفالی و چوبی در اردبیل

  1. خرید و قیمت دیوارکوب سفالی و چوبی در اردبیل

تاریخ پیدایش اردبیل

تاریخ بنا و پیدایش اردبیل به درستی معلوم نیست و به طور قطع نمی توان گفت این شهر در چه تاریخی و به دست چه کسی به وجود آمده است. در خود شهر داستانی است که از نسل های گذشته نقل گردیده است : سرزمین اردبیل، به سبب آنکه دور آنرا کوه گرفته است در زمان قدیم بر اثر ریزش برف و باران به شکل دریاچه وسیعی بوده است روزی فرمانروای آن حدود که از کنار آن می گذشت از مناظر دلربای اطراف آن انبساط خاطری یافت و آرزوی خود را در امکان خالی کردن آب آن و بنای عمارتی درآن محل، با اطرفیان خویش در میان گذاشت. دو مرد پهلوان به نام «ارده» و «بیل» کمر همت بربستند و کندن مجرائی را برای خالی کردن آب آن به مسابقه قبول نمودند، تا هریک بدین کار توفیق یابد پاداشی از فرمانروا دریافت دارد آن دو در دو نقطه دور از هم، به کندن قسمتی از گدار کوه پرداختند. چون ارده کار خود را نزدیک با تمام دید با خود اندیشید که مبادا تا وی مجرا را به پایان برساند بیل کار را انجام دهد و در مسابقه پیروز گردد، این بود حیلتی کرد و کسی نزد او فرستاد که به دروغ اتمام کار ارده را به اطلاع او برساند و بیل را از ادامه آن باز دارد بیل چون این خبر بشنید غصه مرگ شد و هنگامی که ارده از سرگذشت او آگاهی یافت از رفتار ناجوانمردانه خود پشیمان گردید و با آنکه مجری را کنده و خروج آب را دیده بود خود را از کوه به زیر انداخت و با کشتن خویش، خویشتن را از عذاب وجدان راحت ساخت به هر حال مجری کنده شد و آب از آن طریق، که امروز به نام «دوجاق» بر سر راه شوسه اردبیل به مشگین قرار دارد، خالی گردید و شهری که در جای آن به وجود آمد به حکم فرمانروا، به یاد آن دو پهلوان ناکام «ارده بیل» خوانده شد

جاذبه های تاریخی:

مجموعه جهانی شیخ صفی الدین اردبیلی: این اثر تاریخی و فرهنگی سال 735 هجری قمری توسط شیخ صدرالدین موسی فرزند شیخ صفی بنا شده در دوران حکومت صفوی مورد احترام شاهان صفوی بوده است. در سال 1389 به همت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ردیف آثار ثبت شده جهانی یونسکو قرار گرفته و به عنوان میراث جهانی ثبت گردیده است. اهمیت این بقعه نه تنها به خاطر جنبه کاربرد زیارتی آن بلکه به واسطه ویژگی هایی است که در ابعاد هنری و معماری تاریخی آن نهفته است. بخش های اصلی این مجموعه تاریخی عبارتند از: صحن مرکزی به عنوان شاه نشین، مقبره شیخ صفی الدین معروف به گنبد الله الله، آرامگاه شاه اسماعیل اول بنیانگذار سلسله صفویه، آرامگاه محیی الدین محمد معروف به حرم خانه، چله خانه، مسجد جنت سرا، عمارت چینی خانه، تالار دارالحفاظ، قندیل خانه یا نمازخانه، دارالحدیث ( طاق متولی یا دارالسلام )، سردر شاه عباسی، دروازه اصلی یا سردر بزرگ، حیاط بزرگ یا حیاط باغ، حیاط کوچک میانی، ساحت یا صحن اصلی، محوطه معروف به قبرستان شهیدگاه، خانگاه یا زاویه، حیاط معروف به مقابر و آثار و بقایای معماری کشف شده طی سال های مختلف.

مقبره شیخ جبرائیل

مقبره شیخ جبرائیل در محله کلخوران شهراردبیل واقع شده است. شیخ امین الدین جبرائیل پدر شیخ صفی الدین اسحق اردبیلی و جد پادشاهان صفوی است. مکانی که این مقبره در آن احداث شده، محوطه ای وسیع است که به باغ شیخ معروف می باشد، در سال 1030 هجری قمری یعنی اوایل قرن دهم ساخته شده است.

مجموعه بازار تاریخی اردبیل

مجموعه بازار شهر اردبیل به عنوان یکی از نمونه های بازار سنتی ایران محسوب می شود. بازار قدیمی اردبیل که بافت قدیمی آن تا حدودی حفظ شده، قسمت های اصلی از راسته های پیرعبدالملک، قیصریه، کفاشان، علافان، زرگران، سراجان، پنبه فروشان، مسگران، چاقو سازان و آهنگران تشکیل شده و سراهای آنها عبارتند از: سرای خشکبار، گلشن، وکیل، زنجیرلو، حاج احمد، حاج شکر، مجیدیه، امام جمعه و دوگوچی. اهمیت بازار اردبیل در دوران صفویه بیشتر به دلیل تجارت ابریشم و حضور کاروانیان در این بازار بوده است.

جاذبه های طبیعی:

اثر طبیعی ملی سبلان:

کوه سبلان به عنوان یکی از آثار طبیعی، ملی و یکی از هفت قطب گردشگری کشور بوده و به عنوان یک کوه آتشفشانی خاموش منشأ بالغ بر 75 چشمه آبگرم و 35 چشمه آب سرد معدنی است. این کوه به روایتی زادگاه زرتشت پیامبر بوده و در احادیثی از حضرت محمد(ص) نیز به کوه سبلان اشاره گردیده است. کوه سبلان دارای سه قله بوده و در رأس بلندترین قله آن دریاچه سبلان به عنوان یک جاذبه ژئو توریستی قرار دارد.

دریاچه نئور

منطقه نمونه گردشگری نئور در 48 کیلومتری جنوب شرقی اردبیل به طرف خلخال در یکی از دره های کوهستانی در ارتفاع 2500 متری از سطح دریا با مساحتی بالغ بر 220 هکتار و عمق متوسط 5 متر یکی از زیباترین و دیدنی ترین دریاچه های ایران می باشد. در حال حاضر نوعی ماهی قزل آلای رنگین کمان که از زمره بهترین نوع ماهیان دنیا می باشد در آن پرورش داده می شود که هر ساله عده زیادی از مردم جهت ماهیگیری و کوهنوردی و استفاده از مناظر بدیع و بی نظیر منطقه و هوای خنک و مطبوع آن به دریاچه روی می آورند.

خرید و قیمت دیوارکوب سفالی و چوبی در اردبیل

این دریاچه از سوی سازمان ملل به عنوان محل زیست و حیات پرندگان با اهمیت منظور شده است. دریاچه نئور که ماهی قزل آلای آن شهرت جهانی دارد، دارای جاذبه های بسیار مساعد گردشگاهی است و حواشی این دریاچه از تفرج گاه های مهم اردبیل بوده و همه ساله مسابقه تفریحی تحت عنوان مسابقه ماهیگیری در این دریاچه بین دوست داران صید ماهی انجام می گیرد. از پستانداران حوزه ی زیست این منطقه می توان به خرس قهوه ای، گرگ، روباه، گراز و از پرندگان به انواع اردک وحشی، خوتکا، آنقوت، کبک، چکاوک، بلدرچین، عقاب طلایی و ….اشاره نمود.

خرید و قیمت دیوارکوب سفالی و چوبی در اردبیل

منطقه نمونه گردشگری دریاچه شورابیل:

منطقه نمونه گردشگری دریاچه شورابیل یکی از نقاط تفریحی و گردشگری شهر اردبیل می باشد. این دریاچه آب شور داشته و به همین نام نیز نامگذاری شده که اخیراً با هدایت آب رودخانه بالیقلو از شوری آن کاسته شده به طوری که در زمستان ها شاهد یخ زدگی سطح آب آن می شویم . با گسترش و توسعه شهری شهر اردبیل این دریاچه که قبلاً در حاشیه شهر قرار گرفته بود در داخل شهرک های مسکونی و مجتمع های تفریحی و تجاری و شهر بازی محصور شده است و یکی از تفرجگاه های اصلی گردشگری مردم اردبیل می باشد.

منطقه نمونه گردشگری هیر:

دربند هیر یکی از مراکز بسیار مهم تفریحی و گردشگری منطقه هیر است، این دربند از دهانه دریاچه نئور شروع می شود و تا ابتدای قوری چای ادامه می یابد. دربند هیر شامل رودخانه بسیار جذاب بوده و حاشیه رودخانه مملو از باغات گیلاس و آلبالو است. این منطقه در بالا دست پوشیده از گیاهان مرتعی اعم از انواع گون، آویشن و صدها گونه ی دیگر از پوشش گیاهان دارویی است. برای دست یابی به این مکان جذاب از داخل شهر هیر که در جاده اردبیل به خلخال واقع شده است استفاده می گردد.

منطقه نمونه گردشگری آبگرم سردابه

این آبشار در 24 کیلومتری غرب اردبیل و در منطقه نمونه گردشگری آبگرم سردابه در دامنه شرقی توده سبلان واقع است. ارتفاع این آبشار در حدود 15 الی 20 متر می باشد. این آبشار از محل های دیدنی مجتمع آبگرم معدنی سردابه و از نقاط گردشگری اردبیل است. این منطقه به دلیل برخورداری از مجتمع های آبگرم سردابه و قیه سویی از مناطق گردشگرپذیر استان و شهرستان اردبیل بوده و همه ساله پذیرای تعداد زیادی از گردشگران از سراسر کشور می باشد.

امام زاده ها: امام زاده صالح، امام زاده سید صدرالدین، امام زاده حلیمه خاتون و…

امام زاده صالح: از اماکن مذهبی شهر اردبیل است. هسته اولیه بنا متعلق به عصر صفوی و بنای فعلی در یک دهه گذشته نوسازی شده است. قبلا رواق، حرم، مسجد و یک ایوان در ضلع جنوبی، مهمترین عناصر کالبدی آن را تشکیل می دهد. اشعار نوشته شده برروی کاشی های ایوان بیانگر این است که در سال 1130 هجری قمری یعنی در زمان شاه عباس صفوی احداث شده است. رواق این امام زاده به شکل مستطیل است و روشنایی درون آن از طریق پنجره هایی که در طاق نماهای جنوبی تعبیه شده تأمین می گردد. حرم نیز دارای هفت طاق نما با پنجره هایی برای نورگیری است. ضریح آهنی بقعه نیز در مرکز آن قرار دارد. امام زاده صالح مدفن دوتن از علما و مراجع عالی قدر است.

خرید و قیمت دیوارکوب سفالی و چوبی در اردبیل

خانه های تاریخی:

خانه صادقی، خانه رضازاده، خانه ابراهیمی، خانه ارشادی و …..

حمام های تاریخی:

حمام آقانقی (موزه مردم شناسی )، حمام شیخ ( موزه صنایع دستی)، حمام ابراهیم آباد (سفره خانه سنتی) و …

مساجد تاریخی:

مسجد جمعه، مسجد میرزا علی اکبر، مسجد جامع و …

پل های تاریخی:

پل هفت چشمه( پل ججین) ، پل یعقوبیه، پل پیر مادر (سید آباد ) ، پل گیلانده، پل سرخ سامیان و …

رودخانه های شهرستان اردبیل:

رودهای مهم اردبیل قره سو، بالیقلی چایی، و هیرچایی می باشد.

بالیقلی چایی:

بالیقلی چایی ( رودخانه ماهی دار ) اردبیل، که از چشمه سارها و برف های دامنه های جنوبی کوه سبلان و دامنه های شمال غربی رشته کوه های بزغوش سرچشمه می گیرد، از شهر اردبیل می گذرد و به رودخانه قره سو می ریزد.

صنایع دستی شهرستان اردبیل:

معرق چوب، سفال گری، منبت چوب، تراش سنگ های نیمه قیمتی، نگارگری، قلاب بافی، ورنی بافی، گلیم بافی، تذهیب، سوزن دوزی، جاجیم بافی، احجام چوبی، البسه محلی (لباس های سنتی )، خراطی، گره چینی، نقره سازی، صنایع دستی چرمی، ساخت ساز سنتی، طراحی نقشه فرش، زیورآلات سنتی، تراش روی شیشه، چلنگری، حکاکی روی سنگ، مشبک چوب ،کاشی معرق، چاپ باتیک، نقاشی روی پارچه، پیکر تراشی، ساخت احجام سفالی، نقاشی روی شیشه، سوخت روی چوب، کاشی هفت رنگ، گچ بری، ورشو سازی، نقاشی روی چرم، دوات گری، قلم زنی، حجاری، مس گری، چاقو سازی، زین سازی، سراجی، رنگرزی، چاروق دوزی، ملیله سازی.

-بازارچه دائمی عرضه و فروش صنایع دستی میدان عالی قاپو

غذاها و سوغات محلی شهرستان اردبیل:

سوغاتی های خوراکی:

عسل: عسل معروف ترین محصول و سوغاتی مناطق اطراف سبلان و استان اردبیل می باشد. دامنه ها و کوه پایه های حوالی سبلان به لحاظ تنوع گیاهی و ویژگی های اقلیمی استعداد فوق العاده ای برای تولید عسل و زنبورداری دارد. بهترین نوع عسل در دامنه های پوشیده از سنبل ، ریحان، پونه و گون سبلان تولید می گردد و به سبب مرغوبیت، شهرت ملی و جهانی پیدا کرده است. عسل های تولیدی این منطقه به صورت عسل بدون موم و عسل با موم عرضه می شود. بهترین نوع عسل، عسل بهاره است و برای درمان بیماری ها مفید می باشد.

حلوای سیاه: این خوراکی خاص شهرستان اردبیل است و در این شهر نیز عرضه می گردد. حلوای سیاه رنگی بوده و بسیار مقوی می باشد. این حلوا از آرد، جوانه گندم، آب، کره طبیعی، عصاره عسل و ادویه و سایر افزودنی های مجاز به دست می آید.

فرآورده های لبنی: از سوغاتی های دیگر منطقه می توان به فرآورده های لبنی نظیر سرشیر، کره، ماست، دوغ، پنیر و … اشاره نمود.

غذاهای محلی:

غذاهای محلی مردم منطقه شامل پیچاق قیمه، آش دوغ، خشیل، هرا، ساج ایچی، سوغان سوئی، بوزباش، کله جوش، مرجی شورباسی، سوتدی پلو، ساری حلوا، انواع آبگوشت و انواع کباب ها، قیقناغ، شوربا، ساج ایچی(بوزارتما)، مرجی پته، قوزولی پلو، ترشی قورمه، ترشلی آش، امام آشی( ساری آش)، یاوان آش، گیلدیک آشی( نسترن وحشی)، چغرتما، قویماق، قیساوا و غیره می باشد.

 

منابع:

ویزیت ایران

خرید و قیمت دیوارکوب سفالی و چوبی در اردبیل

خرید و قیمت دیوارکوب سفالی و چوبی در اردبیل

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *