فروشنده شوید

خرید و قیمت دیوارکوب سفالی و چوبی در البرز

خرید دیوارکوب سفالی و چوبی

خرید دیوارکوب سفالی و چوبی در البرز

برای خرید دیوارکوب سفالی و چوبی و انواع دیوارکوب ها با شماره تلفن 09917085147 تماس بگیرید و یا در واتساب پیام بدهید. شما همچنین میتوانید برای خرید اینترنتی به سایت آماندا کالا بروید و در آنجا دیوارکوبی را که دوست دارید سفارش دهید.

خرید دیوارکوب سفالی

خرید دیوارکوب عاشقانه

قیمت دیوارکوب سفالی و چوبی در البرز

شما میتوانید برای مشاهده قیمت دیوارکوب سفالی و یا چوبی و انواع دیوارکوب ها به سایت آماندا کالا برید و قیمت هارو مشاهده کنید و همچنین ثبت سفارش کنید.

خرید دیوارکوب سفالی برای روز مادر

 

دیوارکوب مادر

خرید دیوارکوب عاشقانه ولنتاین

عکس دیوارکوب عاشقانه فروشگاه آماندا

دیوارکوب فانتزی

معرفی استان البرز

کرج یکی از کلان شهرهای ایران و همچنین مرکز، استان البرز می‌باشد. جمعیت این شهر برپایه سرشماری سال ۱۳۸۵ خورشیدی برابر با ۱٬۳۷۷٬۴۵۰ نفر بوده‌است که از این جهت پس از شهرهای تهران، مشهد، اصفهانو تبریزبه‌عنوان پنجمین شهر پرجمعیت ایران به‌شمار می‌رود.کرج پس از تهرانبزرگ‌ترین شهر مهاجرپذیر ایران است و با توجه به جوان‌بودن آن نسبت به سایر شهرهای بزرگ ایران، هم‌اکنون به‌عنوان یکی از کلان‌شهرهای کشور به‌شمار می‌آید.

موقعیت و تقسیمات کشوری

کرج با ۱۶۲ کیلومتر مربع وسعت در ۳۵ کیلومتری غرب تهران و در دامنه جنوبی رشته کوههای البرز قرار گرفته‌است. این شهرستان از شمال به استان مازندران، از جنوب به شهرستان شهریار و استان مرکزی، از غرب به شهرستان ساوجبلاغ و قزوین و از شرق به استان تهران محدود است. جلگه پهناور کرج با ارتفاع متوسط ۱۳۲۰ متر از سطح دریا در مسیر راه ارتباطی وسایط نقلیه حامل کالاهای وارداتی و صادراتی از مرز ترکیه و آذربایجان و به مقصد تهران و بالعکس است. کوههای البرز استان مازندران و کرج را از هم جدا کرده‌است. دهستان کرج در میان دره‌های پرپیچ‌وخم البرز و در اطراف جاده چالوس قرار دارند. از تونل کندوان تا روستای مراد تپه در غرب اشتهارد، حوزه فرمانداری کرج را تشکیل می‌دهد. حوزه فرمانداری کرج در سال ۱۳۳۷ برای جمعیتی در حدود ۳۵ هزار نفر و با وسعتی در حدود ۵۸۳۰ کیلومتر مربع بنیاد شد. این شهرستان تا سال ۱۳۶۸ دارای چند بخش شامل: مرکزی، شهریار، رباط کریم و طالقان و اشتهارد بود، ولی پس از تبدیل بخش‌های شهریار و رباط کریم و ساوجبلاغ به شهرستان چهار بخش از آن جدا گردید و هم‌اکنون شامل دو بخش مرکزی و اشتهارد و هفت دهستان است. بخش مرکزی با ۶ دهستان به نام‌های: نسا، آسارا، آدران، کمال آباد، گرمدره از تونل کندوان تا (ماهدشت) یا مرد آباد یا همان شاهدشت قدیم را شامل می‌شود. بخش اشتهارد که از احمدآباد تا مرادتپه ادامه دارد، تنها یک دهستان به نام پلنگ آباد (رحمانیه) دارد.

پیشینه تاریخی

کرج که هم اکنون بخش قابل توجهی از فشار جمعیت و کم آبی تهران را تحمل می‌کند، از دوران پیش از تاریخ و باستان نیز سرزمینی پرجاذبه و مرکز آب و آبادانی بوده‌است. استعدادهای طبیعی و منابع آبی فراوان سلسله جبال البرز، همچنین خاک حاصلخیز دامنه‌های البرز و دشت منتهی به آن برای اجتماعات بشری مناسب بوده‌است و دلیل آن آثار باستانی ارزشمندی است که در گوشه و کنار این جلگه وسیع و در حاشیه راههای ارتباطی کهن قابل مشاهده‌است. تپه‌های آق تپه، مراد تپه و تپه مردآباد، قلعه‌های تاریخی تنگ گسیل و شهرستانک و آثار دوران اسلامی همچون برج میدانک مغولی، پل و کاروانسرای شاه‌عباسی کرج، کاخ‌های قاجاری و کاخهای رضا شاهی و محمدرضا شاهی حکایت از استمرار استقرارهای پی در پی در این منطقه دارد.
اطلاعات موجود حاکی است که کرج مدتی جزء مازندران و زمانی قسمتی از ری بوده‌است و گاهی از روستاهای طالقان یا شهرستانک محسوب می‌شده‌است. تا پیش از حمله مغول رفت و آمد کاروان‌ها بیشتر از راهی بوده که از طریق سگزآباد و شهریار به ری می‌رفته. از این دوره به بعد راه قزوین –کرج –ری به قبلی ترجیح داده شده‌است ولی اهمیت کرج در دوره صفوی به دلیل قرار گرفتن بر سر راه قزوین به تهران و تبریز بیشتر شده و کاروانسراها، پلها و قلعه‌های ایجاد شده در حاشیه این جاده به آن هویت بخشیده‌است.
از مورخین معتبری که از کرج یاد کرده، مقدسی است. وی در سده چهارم هجری قمری از کرج به عنوان یکی از روستاهای ری نام برده‌است.در آغاز سده هفتم هجری قمری یاقوت حموی نیز کرج را تابع ری دانسته‌است.حمدالله مستوفی در سده هشتم هجری قمری کن و کرج را از ولایات تابع طالقان برشمرده و در ذکر رودخانه‌های عراق عجم از کوهرود نام می‌برد که ویژگی‌های آن به طور دقیق قابل تطبیق بر روی رودخانه کرج است.در سده‌های میانه اسلام و پس از آن به ویژه در عهد آخرین پادشاهان صفوی که تهران مقر حکومتی دربار می‌شود، مسیر قزوین –کرج –تهران مورد توجه قرار می‌گیرد و به احتمال فراوان کاروانسرای صفوی کرج قابل انتساب به همین دوره‌است. باشکوهترین دوره تاریخی، دوره قاجاریه به ویژه عصر فتحعلی شاه و ناصرالدین شاه بوده‌است. در این دوره کرج به علت همجواری با پایتخت و قرار گرفتن بر سر راه ارتباطی سلطانیه و تبریز مورد توجه سلیمان میرزا نیز بوده‌است. مجموعه سلیمانیه کرج به این مقطع زمانی تعلق دارد. در همین دوران سپاهیان زیادی از منطقه عبور کرده و یادداشتهایی از خود بر جای نهاده‌اند که برای دسترسی به اطلاعات جامع تر می‌توان به سفرنامه‌ها مراجعه کرد.
کرج از کلمه کرج به معنی بانگ و فریاد است. زیرا در تپه آتشگاه و کوههای کلاک و قلعه دختر شهرستانک و بز قلعه اشتهارد در ایام تابستان برای خبر رساندن و دیده بانی آتش افروزی می‌شد و در موقع جنگ بدینوسیله از هجوم دشمنان با خبر می‌شدند، در آن روزگار ممکن است، نام کرج، کرج بوده‌است.
در فرهنگ نفیسی کرج به معنی گوی، گریبان، چاک و شکاف آمده و آنرودخانه ایست که در کوههای شمال غربی ری جاری می‌شد و بلوک شهریار و ساوجبلاغ را مشروب می‌سازد و نام دهی است در کنار این رودخانه که پادشاهان قاجار در آنجا بناها و قصرهای عالیه برپا نموده‌اند. همچنین در کتب مختلف آمده، لفظ کرج از کلمه کرژ به معنی کوهپایه‌است.
مراحل گسترش تاریخی شهرستان
کرج با قدمتی دیرینه و جمعیتی انبوه و پیشینه‌ای تاریخی تا رسیدن به کلانشهر کنونی راه پر پیچ و خمی را پیموده‌است. کرج در محدوده خیابان‌های کشاورز و مصباح، روستایی تابع بخش ساوجبلاغ از توابع حوزه ۱۹ تهران بود و در این دوره مراکز اداری و تجاری آن گاهی تهران، برغان، کردان و هشتگرد بوده‌است. سپس شهر کرج تابع شهرستان تهران شد و نمایندگی‌های ادارات مرکزی به رتق و فتق امور آن می‌پرداختند. این شهرستان با جهشی سریع از دوره روستایی و شهری گذشت و منطقه بسیار وسیعی را در بر گرفت. اشتهارد، شهریار، طالقان، ساوجبلاغ، کوهپایه و بخش حومه تابع استان تهران، همه قلمرو کرج به حساب می‌آمد. پس از انقلاب اسلامی، با گسترش سریع و افزایش جمعیت و پیدایش قطب‌های جاذبه‌ای، کرج به چندین شهرستان و منطقه تقسیم شد؛ که اینک هر کدام از بخش‌های پیشین به یک شهرستان و بسیاری از روستاهای اقماری آن خود به شهر و شهرک‌هایی تبدیل شده‌اند.محدوده‌ای که امروز کرج بزرگ (شهر کرج) نامیده می‌شود، در گذشته شامل روستاهایی تابع حوزه کن، شهرستان شمیران، ساوجبلاغ و شهریار بوده است؛ و کلاک، سرجو، حصار، وسیه، باغ پیر، بیلقان، حسین‌آباد بیلقان، علی‌آباد پرگیرک، تپه مرادآباد، بیدستان، صحرای ویان، جوادآباد، نهر رستم، دره دروا، حسن‌آباد، حاجی‌آباد، صوفی‌آباد، وهرجرد (ورگرد)، دلمبر، حیدرآباد، میان‌جاده، شنبه‌دژ، نوزمین، سیاه کلان، کسین، کارخانه قند، حسین‌آباد مهرشهر، جو مردآباد، سرحد آباد، آسیا برجی، سرآسیاب، ده کرج، حسین‌آباد راه‌آهن، شهر صنعتی، اطراف امامزاده طاهر و امامزاده حسن، باغ فلاحت و مناطق دیگری که درسال‌های اخیر در محدوده شهر کرج قرار گرفته، را در بر می‌گرفته‌است.پس از سرشماری سال ۷۵ و دوره جدید ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی و ضرورت‌های عدیده، به نظر می‌رسد که کرج تا رسیدن به مرحله استانی مهم فاصله‌ای نداشته باشد.
برپایه بررسی‌های سال ۱۳۸۷ خورشیدی کلانشهر کرج در آن سال دارای ۶۸۰ هکتار بافت فرسوده شهری بوده‌است.
مکان‌های تاریخی، فرهنگی
کاروانسرای شاه‌عباسی
در حوزه فرمانداری کرج بیش از ۱۰۰ اثر با ارزش فرهنگی –تاریخی و هنری شناسایی شده و در گزارش بررسی و شناسایی این منطقه درج گردیده که در این مقاله به شرحی کوتاه درباره دهستان پرداخته می‌شود.
آثار فرهنگی- تاریخی دهستان‌های نسا، آسارا و آدران
دهستان‌های نسا، آسارا و آدران در منطقه‌ای کوهستانی قرار داشته و آبادیهای آن‌ها در دره‌های پرشیب و یا بر حاشیه مرتفع کوه‌ها ایجاد شده‌است.ولی آبادی آدران نسبت به نسا و آسارا وسیع تر و بیشتر است و زمینهای کشاورزی و باغات میوه فراوان ترند به همین دلیل از دیرباز در این منطقه کشاورزی رونق بیشتری داشته و در نتیجه سکونت در روستاها مداوم و دایمی است.
آثر فرهنگی –تاریخی دهستانهای کمال آباد، گرمدره، محمدآباد و شهر کرج
در این محدوده از حوزه فرمانداری کرج آثار ارزشمند و چشمگیری وجود دارد که شماری از آنها توسط کارشناسان میراث فرهنگی استان تهران و کرج معرفی شده و تعدادی نیز در حال مرمت و استحکام بخشی هستند. در این میان دو گرمابه قدیمی واقع در روستاهای هلجرد و بیلقان در عین سلامت و اهمیت، کمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند.
مکانهای مهم و مشهور
· پژوهشگاه مواد و انرژی
· زندان گوهردشت
· زندان قزلحصار
· فرودگاه پیام
· کاروانسرای شاه عباسی
· کاخ شمس (مروارید)
· کاخ سلیمانیه
· مرکز تحقیقات کشاورزی و پزشکی هسته‌ای کرج
· دبیرستان و مرکز پیش دانشگاهی البرز (کالج البرز) موسسه آموزشی علمی البرز
· مرکز آموزشی شهید سلطانی (دفتر سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان)
· مرکز تربیت مربی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور
· مرکز تحقیقات و اصلاح بذر
· موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی
· شرکت مدیریت تولید برق شهید منتظرقائم (نیروگاه شهید منتظرقائم – یا نیروگاه فردیس)
· پژوهشگاه مواد و انرژی (مشکین دشت)
مشاهیر کرج
· ابوبکر کرجی، ریاضی دان و آب شناس
· محمد شاه‌بختی، دومین سپهبد ارتش ایران
· محمدصادق فاتح، سرمایه دار
· عباسعلی زالی، نماینده مجلس
· جعفر شجونی، نماینده مجلس
· فاطمه آجرلو، نماینده مجلس
· محسن کازرونی، امام جمعه
· مهرانه مهین ترابی، بازیگر
· حمید توکلی کرمانی، نویسنده
· امیررضا بیگدلی، نویسنده
· حمیدرضا شیرمحمدی، روانپزشک
· نعیم سعداوی، فوتبالیست
· ابراهیم صادقی، فوتبالیست
· محمد نصرتی، فوتبالیست
· مرحوم آیت‌الله اشتهاردی، مدرس حوزه علمیه قم و از اساتید رهبری
· حجت الاسلام مرحوم محمد محمدی اشتهاردی، محقق و نویسنده ۲۰۰ جلد کتاب
· مرحوم روح الله داداشی،مرد آهنین سال
· علیرضا حیدری ،قهرمان کشتی دنیا
جاذبه‌های گردشگری
دریاچه سد امیرکبیر (سد کرج)
جاده کرج – چالوس پس از تونل کندوان از جمله جاذبه‌های گردشگری کرج می‌توان جاده کرج – چالوس، باغ سیب مهرشهر کرج، کاخ مروارید (شمس)، پارک خانواده جهانشهر و روستای تاریخی آتشگاه را نام برد.
کاروانسرای شاه‌عباسی، پل تاریخی کرج و امامزاده طاهر کرج که مدفن بسیاری از ناموران شعر و هنر معاصر ایران است از دیگر جاذبه‌های تاریخی – فرهنگی گردشگری کرج به شمار می‌روند.
دیگر جاذبه‌های گردشگری کرج
· مجموعه سد امیرکبیر، امکانات ورزش‌های آبی از جمله قایق سواری، اسکی روی آب، ماهیگیری
· پیست اسکی دیزین
· پیست اسکی خور
· روستای آتشگاه کرج
· آتشکده تخت رستم
· کاخ سلیمانیه واقع در دانشکده کشاورزی
· آرامگاه شاهزاده سلیمان
· باغ لاله گچسر
· دره ارنگه
· دهکده واریان
· روستای برغان
· دریاچه سد طالقان
· باغات طالقان
· روستای آغشت
· رودخانه کرج
· غار یخ‌مراد
· دره پل خواب
· روستای وینه
· آبشار آدران
· باغ گلها
· مرکز خرید مهستان
· پارک خانواده کرج با امکانات ورزشی و تفریحی
· پارک تنیس
· باغات جهانشهر
· کوه باغستان کرج

منبع: رسام

استان البرز محدوده جغرافیایی جدیدی است که از سال 1389 شمسی به طور رسمی به صورت استان درآمده است. آثاری از دوران باستان که قدمت آن به بیش از شش هزار سال می‌رسد، در منطقه‌ای به نام تپه ازبکی (در شهرستان نظرآباد) کشف شده که دارای بقایای فرهنگی پیش از تاریخ و اوایل دوران تاریخی ایران از نیمه اول هزاره هفتم تا نیمه عنخست هزاره اول پیش از میلاد یعنی دوران مادها است. محوطه بسیار گسترده‌ ازبکی دربردارنده 10 تپه باستانی با ارزش می‌باشد که کاوشگران و باستان‌شناسان در سالیان اخیر 6 تپه آن را بررسی کرده‌اند. به علاوه آثار باستانی دیگری نیز در سایر نقاط استان به دست آمده، که نشان‌دهنده آن است که این منطقه از ازمنه قدیم مسکون بوده است.

شهرستان‌های استان البرز

شهرستان کرج به مرکزیت شهر کرج شامل بخش‌های مرکزی و آسارا

شهرستان ساوجبلاغ به مرکزیت شهر هشتگرد شامل بخش‌های مرکزی، چندار، چهارباغ

شهرستان نظرآباد به مرکزیت شهر نظرآباد شامل بخش‌های مرکزی و تنکمان

شهرستان طالقان به مرکزیت شهر طالقان شامل بخش‌های مرکزی و بالا طالقان

شهرستان اشتهارد به مرکزیت شهر اشتهارد شامل بخش‌های مرکزی و پلنگ آباد

شهرستان فردیس به مرکزیت فردیس کرج (منطقه ۳ شهرداری کرج) شامل بخش‌های مرکزی و مشکین دشت

نمای زیبا از شهر کرج استان البرز
طبیعت و موقعیت
در حال حاضر استان البرز با مساحتی بالغ بر 5،122 کیلومترمربع، کوچک‌ترین استان کشور محسوب می‌شود و در عین حال جدیدترین استان ایران است. این استان از شمال با استان مازندران و قزوین، از شرق با استان تهران، از جنوب غربی با استان مرکزی و از غرب با استان قزوین همسایه است.
طبق سرشماری عمومی سال 1390 جمعیت استان البرز بالغ بر 2،412،513 نفر بوده است که 2،184،371 نفر آن در شهرهای استان ساکن بوده‌اند. نسبت جمعیت استان به کل جمعیت کشور معادل 2/3% می‌باشد و تراکم جمعیت آن در هر کیلومترمربع 471 نفر است. این استان در تیرماه سال 1389 شمسی تأسیس یافته است و شامل 5 شهرستان کرج، اشتهارد، طالقان، نظرآباد و هشتگرد می‌باشد.
رشته‌کوههای البرز نواحی شمالی این استان را فراگرفته و اکثر قلل آن در ماههای سرد سال پوشیده از برف است. بلندترین ارتفاعات این استان عبارتند از: کوه پالون گردن 4375 متر، کوه کلون بستک 4149 متر، کوه کهار (قله‌ناز) 4108 متر و کوه خرسنگ 4077 متر.
رودخانه‌های مهمی که در سطح استان البرز جریان دارند عباتنداز: رودخانه کرج، به طول 245 کیلومتر، که مشهورترین، پرآب‌ترین و طولانی‌ترین رودخانه استان به شمار می‌رود و از دامنه شمالی کوه آسارا سرچشمه گرفته و به موازات راه اتومبیل‌رو کرج- چالوس رو به جنوب جریان دارد؛ رودخانه برغان (50 کیلومتر)، ولایت‌رود (24 کیلومتر)، طالقان‌رود (15 کیلومتر) و رودخانه شهرستانک به طول 15 کیلومتر.

آب و هوای استان البرز

آب و هوا
از نظر اقلیمی این استان، به علت وجود رشته‌‌کوه‌های البرز که قسمت شمالی استان را پوشش می‌دهد دارای زمستان‌های سرد و تابستان‌های معتدل است. در قسمت‌ جنوبی استان به دلیل همجواری آن با دشت‌های وسیع دارای آب و هوای خشک و گرم می‌باشد.
براساس اندازه‌گیری‌های سال 1390، حداقل و حداکثر مطلق دما در مرکز استان (شهر کرج) 8/8- و 6/39 درجه سانتیگراد و میزان بارندگی سالانه 1/351 میلیمتر بوده است. تعداد روزهای یخبندان هم 51 روز می‌باشد.

راه های دسترسی و جاده های استان البرز

راههای دسترسی
کلانشهر کرج از دیرباز، پل ارتباطی و گلوگاه بسیار مهمی در حد فاصل تهران- قزوین- چالوس و کلیه شهرها و شهرستان‌های همجوار خود بوده است. همچنین در طی سه دهه گذشته با ایجاد شبکه آزادراهها و بزرگراههای جدید و راههای پایتخت به کشورهای همجوار و اروپایی افزوده شده است. مهم‌ترین راههای ارتباطی کلانشهر کرج عبارتنداز: آزادراه تهران- کرج، آزادراه کرج- قزوین، بزرگراه کرج- هشتگرد- نظرآباد- آبیک، بزرگراه کرج- شهریار، بزرگراه کرج- اشتهارد و بزرگراه کرج- ملارد.
پایانه‌های مسافربری کرج نقش عمده‌ای را در زمینه حمل و نقل و جابجایی مسافر و بار از مقصد کرج به سوی نقاط مختلف ایران را به عهده دارند. مانند پایانه شهید کلانتری، فجر، حصارک، فردیس و رجایی‌شهر، همچنین در سال 1377 قطار سریع‌السیر کرج- تهران یعنی مترو خط 5 مورد بهره‌برداری قرار گرفت و از ایستگاه گلشهر کرج تا تمام ایستگاههای مترو در تهران می‌توان به سهولت تردد نمود. این در حالی است که ادامه مسیر آن تا هشتگرد نیز به زودی به بهره‌برداری خواهد رسید. همچنین ایستگاه راه‌آهن شهر کرج که در قسمت جنوبی آزادراه تهران- کرج و در مقابل شهرک ذوب‌آهن واقع شده، در سال 1343 احداث گردیده و از این طریق شهر کرج و ایستگاههای واقع در مسیر راه‌آهن به شبکه راه‌آهن سراسری متصل می‌شوند.
فرودگاه بین‌المللی البرز (پیام)، که در جنوب غربی کرج واقع شده پس از افتتاح رسمی در سال 1369 مرز هوایی شناخته شده و در مسیرهای داخلی و بین‌المللی اقدام به جابجایی کالا و بسته‌های پستی نموده است. از این فرودگاه برای پروازهای آموزشی هم استفاده می‌شود و اقداماتی در دست انجام است تا در آن جابجایی مسافر نیز هم انجام شود.

پیست دیزین استان البرز

جاذبه‌های گردشگری
ارتفاعات و کوهستان‌های البرز مرکزی، به ویژه حد فاصل جاده چالوس و هراز، از مناطق مهم طبیعت ایران است که از جاذبه‌های طبیعی همراه با آب و هوای خوش رودخانه‌های پرآب و همیشه جاری و منحصربه‌فرد برخوردار است. این منطقه در تمام فصول سال پذیرای تعداد زیادی از گردشگران ایرانی و خارجی و دوستداران طبیعت ورزش‌های گوناگون می‌باشد.
فضاهای ورزشی و رفاهی دیزین یکی از امکانات البرز مرکزی است و از ماه آذر تا اردیبهشت برای اسکی و ورزش‌های زمستانی آماده است. علاوه بر این روستای خور دارای پیست اسکی مجهز به تله‌اسکی بشقابی است و همه ساله در فصل زمستان علاقمندان به اسکی و کوهنوردی را به سوی خود جلب می‌کند و تا پایان فروردین‌ماه می‌تواند از این پیست استفاده کنند.
دریاچه سد امیرکبیر هم در تمام ایام سال پذیرای گردشگران است و تونل کندوان نیز که معروف‌ترین و طولانی‌ترین تونل محور کرج- چالوس به شمار می‌رود، در این استان قرار دارد. دریاچه سد طالقان، غار یخ‌مراد، قلعه‌تنگ گسیل، آتشگاه قصران و … همه و همه جذابیت‌هائیست که انسان را به سمت خود می‌کشاند و این انسان را زیبا و دوست‌داشتنی جلوه می‌دهد.

صنایع دستی استان البرز

صنایع دستی و سوغات
استان البرز دارای صنایع دستی متنوعی می‌باشد، ولی قدیمی‌ترین آن که از دوره قاجاریه به جا مانده نقاشی روی چرم است. از دیگر صنایع دستی مهم استان می‌توان به شیشه‌گری، تراش و نقاشی روی شیشه، صنایع دستی چوبی، خراطی، سبدبافی، زیلوبافی، قالی‌بافی، گلیم‌بافی، سفالگری، خاتم‌کاری، میناکاری و قلم‌زنی روی مس و برنج اشاره کرد. قالی، گلیم، محصولات چوبی، خاتم و میناکاری از سوغات این استان به شمار می‌روند.

غذا های بومی و محلی استان البرز
غذاهای بومی
فرهنگ عمومی مردم استان البرز بسیار به مردم تهران نزدیک است، لذا غذاهای بومی آن هم شباهت زیادی به تهران دارد و شامل: انواع پلو، آبگوشت، چلوکباب، انواع خورشت، دلمه، کوفته، کباب، ماهی‌پلو و انواع آش می‌شود.

منبع: البرز

استان البرز سی و یکمین استان‌ ایران است. در جلسهٔ هیئت دولت در تاریخ ۱۲ بهمن ۱۳۸۸ لایحهٔ تأسیس این استان تصویب و به مجلس شورای اسلامی فرستاده شد، در ادامه با تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تاریخ ( 1389/4/7) استان البرز بطور رسمی شکل گرفت. در این طرح پیشنهادی کرج به عنوان مرکز استان درنظر گرفته شده‌است. این شهر در ۲۰ کیلومتری غرب تهران و در حوزهٔ استحفاظی استان تهران قرار گرفته که با جمعیتی بالغ بر ۱٬۳۷۷٬۴۵۰ نفر، چهارمین شهر پرجمعیت ایران پس از شهرهای تهران، مشهد، اصفهان محسوب می‌گردد. همچنین محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور در تاریخ ۲۲ مرداد ۱۳۸۹ در نامه‌ای به وزارت کشور قانون تأسیس استان البرز که در جلسهٔ علنی دوم تیر ۱۳۸۹ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده بود و شورای نگهبان نیز آن را تایید کرده بود، جهت اجرا ابلاغ کرد. نام این استان از رشته‌کوه البرز گرفته شده‌است که بخش مهمی از آن از شمال این استان می‌گذرد. در تاریخ ۲۲ شهریور ۱۳۸۹ با حضور وزیر کشور، استانداری البرز رسما شروع به فعالیت نمود و عیسی فرهادی به‌عنوان نخستین استاندار البرز انتخاب گردید

نقشه البرز

اطلاعات کلی

کشور پرچم ایران ایران

استان البرز

مرکز کرج

مساحت ۵٬۸۳۳ کیلومترمربع

جمعیت 1385 ( ( ۲٬۲95٬412

تعداد شهرستان‌ها شهرستان4

زبان اصلی فارسی

شهرستانهای استان البرز

شهرستان کرج به مرکزیت شهر کرج شامل بخش‌های مرکزی ، آسارا و اشتهارد.
شهرستان ساوجبلاغ به مرکزیت شهر هشتگرد شامل بخش‌های مرکزی، چندار، چهارباغ.
شهرستان نظرآباد به مرکزیت شهر نظرآباد شامل بخش‌های مرکزی و تنکمان.
شهرستان طالقان به مرکزیت شهر طالقان.
شهرستان اشتهارد به مرکزیت شهر اشتهارد
شهرستان فردیس به مرکزیت شهر فردیس

شهرستان کرج
نقشه کرج

شهرستان کرج یکی از شهرستان‌ها و مرکز استان البرز است. این شهرستان در شرق این استان قرار دارد و مرکز آن شهر کرج است

تقسیمات کشوری

کرج یکی از کلان شهرهای ایران و همچنین مرکز، استان البرز می‌باشد. جمعیت این شهر برپایهٔ سرشماری سال ۱۳۸۵ خورشیدی برابر با ۱٬۳۷۷٬۴۵۰ نفر بوده‌است که از این جهت پس از شهرهای تهران، مشهد، اصفهان به‌عنوان چهارمین شهر پرجمعیت ایران به‌شمار می‌رود.کرج پس از تهران بزرگ‌ترین شهر مهاجرپذیر ایران است و با توجه به جوان‌بودن آن نسبت به سایر شهرهای بزرگ ایران، هم‌اکنون به‌عنوان یکی از کلان‌شهرهای کشور به‌شمار می‌آید

نمایی از شهر کرج
نمایی از شهر کرج

 

اطلاعات کلی

کشور پرچم ایران ایران

استان البرز

شهرستان کرج

بخش مرکزی

نام(های) قدیمی کرج

مردم

جمعیت ۱٬۳۷۷٬۴۵۰

زبان‌ گفتاری فارسی

مذهب شیعه و غیره

 

موقعیت و تقسیمات کشوری
کرج در ۳۶ کیلومتری غرب تهران و در کرانه غربی رود کرج و در دامنه جنوبی رشته کوه البرز قرار گرفته‌است. این شهرستان از شمال به استان مازندران، از جنوب به شهرستان شهریار و استان مرکزی، از غرب به شهرستان ساوجبلاغ و استان قزوین و از شرق به شهرستان تهران محدود است.

جلگه پهناور کرج با ارتفاع متوسط ۱۳۲۰ متر از سطح دریا در مسیر راه ارتباطی وسایط نقلیه حامل کالاهای وارداتی و صادراتی از مرز ترکیه و آذربایجان و به مقصد تهران و بالعکس است.

کوههای البرز استان مازندران و کرج را از هم جدا کرده‌است. دهستان کرج در میان دره‌های پرپیچ‌وخم البرز و در اطراف جاده چالوس قرار دارند. از تونل کندوان تا روستای مراد تپه در غرب اشتهارد، حوزه فرمانداری کرج را تشکیل می‌دهد.

حوزه فرمانداری کرج در سال ۱۳۳۷ برای جمعیتی در حدود ۳۵ هزار نفر و با وسعتی در حدود ۵۸۳۰ کیلومتر مربع بنیاد شد.این شهرستان تا سال ۱۳۶۸ دارای چند بخش شامل: مرکزی، شهریار، رباط کریم و طالقان و اشتهارد بود، ولی پس از تبدیل بخش‌های شهریار و رباط کریم و ساوجبلاغ به شهرستان چهار بخش از آن جدا گردید و هم‌اکنون شامل دو بخش مرکزی و اشتهارد و هفت دهستان است.

بخش مرکزی با ۶ دهستان به نام‌های: نسا، آسارا، آدران، کمال آباد، گرمدره از تونل کندوان تا (ماهدشت) یا مرد آباد یا همان شاهدشت قدیم را شامل می‌شود.بخش اشتهارد که از احمدآباد تا مرادتپه ادامه دارد، تنها یک دهستان به نام پلنگ آباد (رحمانیه) دارد.

پیشینه تاریخی
کرج مدتی جزء مازندران و زمانی بخشی از ری بوده ‌است و گاهی از روستاهای طالقان یا شهرستانک محسوب می‌شده ‌است. تا پیش از حمله مغول رفت و آمد کاروان‌ها بیشتر از راهی بوده که از طریق سگزآباد و شهریار به ری می‌رفته است. از این دوره به بعد راه قزوین – کرج – ری اهمیت بیشتری یافت ولی اهمیت کرج در دوره صفوی به دلیل قرار گرفتن بر سر راه قزوین به تهران و تبریز بیشتر شده و کاروانسراها، پلها و قلعه‌های ایجاد شده در حاشیه این جاده به آن هویت بخشیده‌است.

مقدسی در سده چهارم هجری قمری از کرج به عنوان یکی از روستاهای ری نام برده‌است.در آغاز سده هفتم هجری قمری یاقوت حموی نیز کرج را تابع ری دانسته‌است.

حمدالله مستوفی در سده هشتم هجری قمری کن و کرج را از ولایات تابع طالقان برشمرده و در ذکر رودخانه‌های عراق عجم از کوهرود نام می‌برد که ویژگی‌های آن به طور دقیق قابل تطبیق بر روی رودخانه کرج است.

در سده‌های میانه اسلام و پس از آن به ویژه در عهد آخرین پادشاهان صفوی که تهران مقر حکومتی دربار می‌شود، مسیر قزوین – کرج – تهران مورد توجه قرار می‌گیرد و به احتمال فراوان کاروانسرای صفوی کرج قابل انتساب به همین دوره‌ است.

دوره قاجاریه به ویژه عصر فتحعلی شاه و ناصرالدین شاه کرج به علت همجواری با پایتخت و قرار گرفتن بر سر راه ارتباطی سلطانیه و تبریز مورد توجه سلیمان میرزا قرار گرفت و کاخ سلیمانیه را در انجا ساخت. در همین دوران سپاهیان زیادی از منطقه عبور کرده و یادداشتهایی از خود بر جای نهاده‌اند. در این دوره کرج به عنوان قسمتی از راه اصلی تهران-قزوین شناخته می‌شد.در بیشتر سفرنامه‌های غربی و فارسی به گستردگی از این مکان یاد نشده است

ریشه‌یابی نام
کرج از کلمه کراج به معنی بانگ و فریاد است. زیرا در تپه آتشگاه و کوههای کلاک و قلعه دختر شهرستانک و بز قلعه اشتهارد در ایام تابستان برای خبر رساندن و دیده بانی آتش افروزی می‌شد و در موقع جنگ بدینوسیله از هجوم دشمنان با خبر می‌شدند، در آن روزگار ممکن است، نام کرج، کراج بوده‌است.

در فرهنگ نفیسی کرج به معنی گوی، گریبان، چاک و شکاف آمده و آنرودخانه ایست که در کوههای شمال غربی ری جاری می‌شد و بلوک شهریار و ساوجبلاغ را مشروب می‌سازد و نام دهی است در کنار این رودخانه که پادشاهان قاجار در آنجا بناها و قصرهای عالیه برپا نموده‌اند. همچنین در کتب مختلف آمده، لفظ کرج از کلمه کرژ به معنی کوهپایه‌است.

مراحل گسترش تاریخی شهرستان
کرج در محدوده خیابان‌های کشاورز و مصباح، روستایی تابع بخش ساوجبلاغ از توابع حوزه ۱۹ تهران بود و در این دوره مراکز اداری و تجاری آن گاهی تهران، برغان، کردان و هشتگرد بوده‌ است. سپس شهر کرج تابع شهرستان تهران شد و نمایندگی‌های ادارات مرکزی به رتق و فتق امور آن می‌پرداختند. این شهرستان با جهشی سریع از دوره روستایی و شهری گذشت و منطقه بسیار وسیعی را در بر گرفت. اشتهارد، شهریار، طالقان، ساوجبلاغ، کوهپایه و بخش حومه تابع استان تهران، همه قلمرو کرج به حساب می‌آمد. پس از انقلاب اسلامی، با گسترش سریع و افزایش جمعیت و پیدایش قطب‌های جاذبه‌ای، کرج به چندین شهرستان و منطقه تقسیم شد؛ که اینک هر کدام از بخش‌های پیشین به یک شهرستان و بسیاری از روستاهای اقماری آن خود به شهر و شهرک‌هایی تبدیل شده‌اند.

محدوده‌ای که امروز کرج بزرگ (شهر کرج) نامیده می‌شود، در گذشته شامل روستاهایی تابع حوزه کن، شهرستان شمیران، ساوجبلاغ و شهریار بوده است؛ و کلاک، سرجو، حصار، وسیه، باغ پیر، بیلقان، حسین‌آباد بیلقان،

علی‌آباد پرگیرک، تپه مرادآباد، بیدستان، صحرای ویان، جوادآباد، نهر رستم، دره دروا، حسن‌آباد، حاجی‌آباد، صوفی‌آباد، وهرجرد (ورگرد)، دلمبر، حیدرآباد، میان‌جاده، شنبه‌دژ، نوزمین، سیاه کلان، کسین، کارخانه قند، حسین‌آباد مهرشهر، پیشاهنگی، گلدشت، جو مردآباد، سرحد آباد، آسیا برجی، سرآسیاب، ده کرج، حسین‌آباد راه‌آهن، شهر صنعتی، اطراف امامزاده طاهر و امامزاده حسن، باغ فلاحت و مناطق دیگری که درسال‌های اخیر در محدوده شهر کرج قرار گرفته، را در بر می‌گرفته‌است.

در سال ۱۳۸۹ خورشیدی پس از تصویب مجلس شورای اسلامی، شهر کرج به همراه ۳ شهرستان دیگر در قالب استان البرز جای گرفت.

برپایه بررسی‌های سال ۱۳۸۷ خورشیدی کلانشهر کرج در آن سال دارای ۶۸۰ هکتار بافت فرسوده شهری بوده‌است.

دانشگاه‌ها و مراکز علمی گسترده مستقر در شهر کرج
مرکز تحقیقات کشاورزی و پزشکی هسته‌ای کرج
پژوهشگاه مواد و انرژی
موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر
موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی کرج
مجتمع تولیدی، تحقیقاتی انستیتو پاستور ایران
موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
موسسه تحقیقات خاک و آب
مرکز فضایی ماهدشت
مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
دانشگاه هنر
دانشگاه تربیت معلم
دانشگاه محیط زیست
دانشگاه جامع علمی – کاربردی
دانشگاه پیام نور
دانشکده علوم پزشکی
مرکز تربیت مربی سازمان فنی و حرفه ای
آموزشکده فنی شهید بهشتی
آموزشکده فنی هفده شهریور
آموزشکده عالی سما واحد کرج
دانشگاه علمی کاربردی شهرداری کرج
مرکز تربیت معلم حکیم ابوالقاسم فردوسی فردیس
مرکز آموزش عالی علمی و کاربردی جهاد دانشگاهی شعبه کرج
دبیرستان و مرکز پیش دانشگاهی البرز (کالج البرز)
مراکز صنعتی کرج

کرج دارای تعداد زیادی واحدهای تولیدی و صنعتی است که در مناطق مختلف شهر و یا عمدتاً در شهرکهای صنعتی متمرکز شده‌اند. برای نمونه دو شهرک صنعتی سیمین دشت و بهارستان مجموعاً بیش از ۴۷۰ واحد تولیدی فعال دارند و بیش از ۹۵۰ واحد دیگر در مناطق مختلف شهر و حومه آن قرار دارند

مکان‌های تاریخی، فرهنگی

در حوزه فرمانداری کرج بیش از ۱۰۰ اثر با ارزش فرهنگی – تاریخی و هنری شناسایی شده و در گزارش بررسی و شناسایی این منطقه درج گردیده .ازاثار ومکانهای تاریخی که دارائه قدمت دوره اسلام وبیش از اسلام ودوره قاجار وصفوی و قرن ۷ و ۸ و ۹ هجری میتوان موارد زیر را نام برد

کاروانسرای شاه عباسی

کاروانسرای شاه عباسی

 

نام اثر قدمت

آهنین راه و پل سنگی دوره اسلامی

تپه های امامزاده احمد و محمود دوره اسلامی

مسجد هلجرد دوره قاجار

مسجد جامع دوره قاجار

کاروانسرای کندوان دوره قاجار

کاروانسرای شاه عباسی دوره صفوی

قبرستان قدیمی دوره صفوی

چنار حصار ۸۰۰ ساله

درخت سرو کهن ۱۳۰۰ ساله

آثار فرهنگی و تاریخی دهستان‌های نسا، آسارا و آدران در منطقه‌ای کوهستانی قرار داشته و آبادی‌های آن‌ها در دره‌های پرشیب و یا بر کناره بلند کوه‌ها ایجاد شده‌است.

در دهستانهای کمال آباد، گرمدره، محمدآباد از حوزه فرمانداری کرج آثار ارزشمند و چشمگیری وجود دارد که شماری از آنها توسط کارشناسان میراث فرهنگی استان تهران و کرج شناسایی شده و تعدادی نیز در حال بازسازی و استحکام بخشی هستند. دو گرمابه قدیمی واقع در روستاهای هلجرد و بیلقان نیز از آثار طبیعی کرج است.

خرید و قیمت دیوارکوب سفالی و چوبی در البرز

 

جاذبه‌های گردشگری

از جمله جاذبه‌های گردشگری کرج می‌توان جاده کرج – چالوس، باغ سیب مهرشهر کرج، کاخ مروارید) شمس)، پارک خانواده جهانشهر و روستای تاریخی آتشگاه را نام برد.

کاروانسرای شاه‌عباسی، پل تاریخی کرج و امامزاده طاهر کرج که مدفن بسیاری از ناموران شعر و هنر معاصر ایران است از دیگر جاذبه‌های تاریخی – فرهنگی گردشگری کرج به شمار می‌روند.

دیگر جاذبه‌های گردشگری کرج:

مجموعه سد امیرکبیر، امکانات ورزش‌های آبی از جمله قایق سواری، اسکی روی آب، ماهیگیری
پیست اسکی دیزین
پیست اسکی خور
روستای آتشگاه کرج
آتشکده تخت رستم
کاخ سلیمانیه واقع در دانشکده کشاورزی
آرامگاه شاهزاده سلیمان
باغ لاله گچسر
دره ارنگه
دهکده واریان
روستای برغان
دریاچه سد طالقان
باغات طالقان
روستای آغشت
رودخانه کرج
غار یخ‌مراد
دره پل خواب
روستای وینه
آبشار آدران
باغ گلها
مرکز خرید مهستان
موزه تاریخ طبیعی کرج
پارک خانواده کرج با امکانات ورزشی و تفریحی
پارک تنیس
باغات جهانشهر
کوه باغستان کرج
نمایی از سد کرج

نمایی ازسد کرج

نمایی از جاده چالوس

جاده چالوس بعد از کندوان

محله‌ها

از محله‌های قدیمی کرج که دارای ساکنین اصیل و بومی هستند می‌توان به محله‌های مصباح، حاجی‌آباد، جوادآباد، آسیاب برجی، حصارک، میان‌جاده، حصار، کلاک و سرحدآباد اشاره کرد. گویش بومی کرج که به گویش‌های ایرانی مناطق شمالی‌تر همانندی داشته در این محله‌ها صحبت می‌شده‌است.

خرید و قیمت دیوارکوب سفالی و چوبی در البرز

دیگر محله‌ها:

شهرک استاندارد
چهارراه طالقانی
اتحاد
شهرک استادان
اسلام‌آباد
آسیاب برجی
اصفهانی‌ها
اکبرآباد
آسارا
اوقافی(کوی امامیه)
باغستان
محله بهار
جهانشهر
جوادآباد
چهارصددستگاه کرج
حاجی‌آباد
حسن‌آباد
حسین‌آباد
حصار

خرید و قیمت دیوارکوب سفالی و چوبی در البرز
حصار بالا
حصارک
حیدرآباد
خیابان فردوسی
شهرک خرمدشت
دهقان‌ویلا
دولت‌آباد
رزکان نو
زیبادشت
ساسانی (شهید صدوقی)
سرجوب
سرحدآباد
سهرابیه
شاهین ویلا
شهر صنعتی
شهرک 1۱0
جعفرآباد (جعفریه) شهرک امام
شهرک امام رضا
شهرک پیشاهنگی
شهرک گلدشت
شهرک جهازی‌ها
شهرک خاتم الانبیاء
شهرک ذوب آهن
شهرک شاهد
شهرک شهید رستمی
شهرک شهید مطهری
شهرک شیخ سعدی
شهرک فرهنگیان
شهرک وحدت
شهرک یاس
شکرآباد
عظیمیه(شهرک رسالت)
فاز ۴
فردیس
قزلحصار
قلمستان
کلاک
کوی امامیه
کوی بنفشه
کوی شقایق
کوی قائم
کوی کارمندان جنوبی
کوی کارمندان شمالی
کوی مدرس
کوی ولی‌عصر
کیانمهر
کمالشهر
گرمدره
گلشهر
گوهردشت (رجایی‌شهر)
مرکز شهر کرج
مصباح کرج
ماهدشت
مشکین دشت
محمد شهر
مهرویلا
مهرشهر
نوروزآباد
همت‌آباد
وسیه
وهرجرد
ویان
اشتهارد
شهرک طالقانی
باغستان
بنیاد(350 متری (
شهرک ظفر
کوهپایه
شهرک احسانی نژاد2
شهرک کوثر
خرید و قیمت دیوارکوب سفالی و چوبی در البرز
ورزشگاههای کرج

ورزشگاه شریعتی

ورزشگاه انقلاب

ورزشگاه انقلاب

نمایی از ورزشگاه انقلاب کرج

 

حمل و نقل وشبکه ارتباطی

مسیر جابجایی کاروان‌ها به سمت جاده چالوس از میان روستای کرج که در دوره قاجار ساخته شده است امروزه جای خود را به بزرگراه داده است.این مسیر تهران را به کرانه‌های دریای خزر از طریق تونل کندوان که در سال ۱۹۳۸ احداث شد، متصل می‌کند.یکی دیگر از راه‌های اصلی که از میان کرج می‌گذرد بزرگراهی بود که تهران را به آذربایجان و گیلان متصل می‌کند.

کلان شهر کرج از دیرباز، پل ارتباطی و گلوگاه بسیار مهمی در حد فاصل تهران- قزوین و شهرهای استان مازندران بوده‌است. همچنین در طی سه دهه گذشته با ایجاد شبکه راه‌های جدید و احداث آزادراه‌های منشعب و عبوری از آن بر اهمیت این شهر در مسیر ارتباطی تهران به کشورهای اروپایی افزوده شده‌است .مهم‌ترین راه‌های ارتباطی کرج عبارت‌اند از:

آزادراه تهران- کرج- قزوین به طول ۱۵۹ کیلومتر
راه آسفالته کرج- هشتگرد به طول ۳۸ کیلومتر
راه آسفالته کرج- چالوس به طول ۱۶۱ کیلومتر
راه آسفالته کرج- شهریار به طول ۱۸ کیلومتر
راه آسفالته کرج- بوئین زهرا به طول ۹۸ کیلومتر
راه آسفالته کرج- رباط کریم به طول ۴۰ کیلومتر
راه آسفالته کرج- گاجره – دیزین- شمشک به طول ۸۲، ۸۸ و ۱۰۳ کیلومتر

همچنین در سال ۱۳۸۰ انواع راه‌های موجود در شهرستان کرج (آسفالت، اصلی، فرعی، شنی) بالغ بر ۶۳۶ کیلومتر بوده‌است. پایانه‌های مسافربری کرج نقش عمده‌ای را در زمینه ترابری و جابجایی بار و مسافر از مقصد کرج به سوی نقاط مختلف ایران بر عهده دارند. همچنین در سال ۱۳۷۷ فعالیت روزانه قطار سریع‌السیر کرج- تهران) مترو-خط ۵)مورد بهره‌برداری قرار گرفت و از ایستگاه مرکزی کرج تا ایستگاه صادقیه (آریاشهر) تهران می‌توان استفاده نمود و ادامه مسیر در جنوب تهران به ایستگاه شهر ری و بهشت زهرا و شمال تهران به ایستگاه میرداماد منتهی می‌گردد. در حال حاضر مترو در مسیر کرج- مهرشهر به طول ۱۱ کیلومتر مورد بهره برداری قرار گرفته‌است. ایستگاه راه آهن شهر کرج که در قسمت جنوب آزادراه تهران-کرج قرار دارد یکی دیگر از شبکه‌های انتقال مسافر و بار می‌باشد که فاصله آن از تهران به کرج ۴۱ کیلومتر و از ایستگاه کرج تا قزوین ۱۰۳ کیلومتر است.

خرید و قیمت دیوارکوب سفالی و چوبی در البرز

آب و هوا

کرج به علت اختلاف ارتفاع در نقاط پست و مرتفع دارای پوشش گیاهی گوناگونی است.میزان بارندگی سالیانه در این شهر حدود ۳۰۰ میلیمتر است.

امروزه هوای کرج به دلیل گسترش شهر و تردد زیاد وسائل نقلیه و وجود کارخانه‌ها و شهرکهای صنعتی رو به آلودگی است به طوری که در فصل زمستان وپاییز وارونگی دما کاملا قابل لمس بوده است.

مکانهای مهم و مشهور

فرودگاه پیام
کاروانسرای شاه عباسی
شهرستان ساوجبلاغ

نقشه ساوجبلاغ

ساوُجبُلاغ یکی از شهرستان‌های استان البرز است.

جمعیت این شهرستان بر طبق آمارگیری جامع سال ۱۳۸۵ «۲۱۵,۰۸۶» نفر بوده و مرکز آن شهر هشتگرد است.

شهرستان ساوجبلاغ با وسعتی معادل ۲,۸۰۰ کیلومتر مربع در شمال استان البرز در عرض شمالی ۴۵/۳۵ تا ۵۰/۳۲ و طول شرقی ۴۵/۳۵ تا ۵۵/۵۰ واقع شده‌است. این شهرستان از شرق به کرج، از جنوب به اشتهارد، از غرب به آبیک و از شمال به نوشهر و الموت قزوین منتهی می‌شود.

ساوجبلاغ دارای ۴۴۷ پارچه آبادی، مکان و مزرعه‌است. ساوجبلاغ به سه ناحیه کوهستانی، کوهپایه‌ای و دشتی تقسیم می‌شود، ۲۵ درصد کل مساحت شهرستان ناحیه کوهستانی است.

نام ساوجبلاغ ترکی و به معنی «چشمه آب سرد» است .این شهرستان دارای روستاهای زیادی است و محصولات کشاورزی فراوانی دارد. میوه گیلاس آن به ویژه گیلاس روستای فشند و آردهه کیفیت بالایی دارد.

اطلاعات کلی

کشور پرچم ایران ایران

استان البرز

ساوجبلاغ شهرستان

بخش مرکزی

نام(های) قدیمی سویوق بولاق (چشمه آب سرد)

مردم

جمعیت 238،081

جغرافیای طبیعی

مساحت ۲,۸۰۰ کیلومتر مربع

خرید و قیمت دیوارکوب سفالی و چوبی در البرز

مصوبه ایجاد و تأسیس شهرستان ساوجبلاغ

شماره و تاریخ مصوبه: ۱۳۶۸.۰۴.۲۱ -.۴۹۱۴۰ ت۶۰۱ – ۱۳۶۸.۰۵.۱۴- ۸۴۵. هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۶۸.۴.۲۱ بنا به پیشنهاد شماره ۱۸۴۶۳.۴.۲۲ وزارت کشور و به استناد ماده ۱۳ قانون تعاریف و ضوابط تقسیمات کشوری مصوب پانزدهم تیر ماه یک هزار و سیصد و شصت و دو مجلس شورای اسلامی و آیین‌نامه اجرایی آن مصوب بیست و دوم مهر ماه یک هزار و سیصد و شصت و سه و در اجرای ماده ۷ همین قانون تصویب نمودند. شهرستان ساوجبلاغ به مرکزیت شهر هشتگرد از ترکیب: ۱- بخش مرکزی به مرکزیت شهر هشتگرد شامل دهستان‌های برغان، نجم‌آباد، سعیدآباد، چهاردانگه، خور، هیو، چندار، تنکمان، احمدآباد، رامجین، سیدجمال‌الدین و گلسار وشهر نظرآباد. ۲- بخش طالقان به مرکزیت روستای شهرک شامل دهستان‌های بالای طالقان، میان طالقان و پایین طالقان. در تابعیت استان تهران ایجاد و تأسیس گردد.

 

پیشینه تاریخی

نام ساوجبلاغ از زبان ترکی آذری به معنای سرزمین چشمه‌های آب سرد با تاریخ، فرهنگ و مدنیت هفت هزار ساله و مشاهیر نام آور و رسوم دیرپا و ریشه دار گره خورده‌است. سرزمین خاندان‌های علمی آل طالقانی سادات و غیر سادات، آل صالحی، آل برغانی، آل حکمی، آل رفیعی، آل شهید ثالث، آل علوی شهید، آل فشندی و آل نحوی که با تأسیس مدارس علمیه صالحیه، سردار، نواب و التفاتیه در شهر قزوین و مدرسه شاهزاده خانم در تهران، خدمات فراوان علمی و فرهنگی به ایران و اسلام کرده‌اند. وجود آرامگاه حدود پنجاه تن از امامزادگان در محدوده شهرستان ساوجبلاغ گویای علاقه ساوجبلاغی‌ها به مذهب تشیع است. این امامزادگان در دو مقطع تاریخی – به هنگام حکومت علویان در طبرستان و طالقان و به هنگام حضور حضرت امام رضا در خراسان – وارد ساوجبلاغ شدند تا با گذر از این منطقه به نواحی یاد شده برسند که به وسیله امویان و عباسیان جان باختند.

حمدالله مستوفی در کتاب نزهه القلوب در باب ولایت ساوجبلاغ مینویسد: سا وجبلاغ ولایتی است که در اوان سلاجقه مال به ری می‌داده و در عهد مغول سوی شده، هوایی بغایت خوب دارد. اکثر آبش از قنوات است، میوه و قله بسیار می‌باشد و نانش در غایت نیکویی و حقوق دیوانی او دوازده هزار دینار مقرر است و مردم آنجا چون اکثر صحرا نشینند مقید به مذهب نیستند. واز اعظم قرای آنجا خرداد(خراو) و نجم آباد و سنقر آباد است. ودر سنقر آباد سادات آلی نسب اند و الحال خرابست.

بخش مرکزی شهرستان ساوجبلاغ

دهستان سعیدآباد

دهستان هیو

شهرها:

هشتگرد و شهر جدید هشتگرد و چهارباغ وگلسار(ششمین شهر ساوجبلاغ با نام قدیمی سیف آباد)

هشتگرد مرکز شهرستان ساوجبلاغ است و در بخش مرکزی این شهرستان قرار گرفته‌است. شهر جدید هشتگرد به فاصلهٔ ۵ کیلومتری این شهر و در شمال شرقی آن واقع شده‌است.

پیشینه و نام هشتگرد

خرید و قیمت دیوارکوب سفالی و چوبی در البرز

نصیرالدین ابوالرشید عبدالجلیل قزوینی رازی از علمای قرن ششم هجری در کتاب خود به مناسبت از اسماعیل احمدان، یکی از چهره‌های اسماعیلیه یا به قول وی ملاحده، یاد کرده که «چون الحادش ظاهر شد، از بیم دهخدای فخرآور هشتوردی شیعی بگریخت و به الموت شد». او همچنین از فرزند دهخدا به نام «عبدالصمد بن فخرآور» یاد کرده‌است. مناسبت یاد از او نیز همین است که «بواسحاق صاحب خراج ملاحده» نیز که «ملحد شد»، توسط «امیر قایماز… به گفت جمال الدین عبدالصمد شیعی رحمت الله علیه» کشته شد.

میر جلال الدین محدث ارموی (احیاگر میراث مکتوب شیعی) در این باره نوشته‌است: «هشتورد یا هشتجرد همان هشتگرد فعلی است.» منتجب الدین نیز در کتاب الفهرست، از شخصیت فخر آور هشتجردی به عنوان یک چهره شیعی و فاضل یاد کرده و می‌نویسد که او دیندار و فاضل بوده‌است. عبدالجلیل قزوینی در جای دیگری هم از «دهخدای فخرآور هشتوردی و پسرش جمال الدین عبدالصمد غازی شهید» یاد کرده اما راجع به چگونگی شهادت او مطلبی نگفته‌است. این اسناد تاریخی ضمن بیان وجه تسمیه هشتگرد به زیست گروهی از شیعیان اثنا عشری در قرن ششم هجری در آن محل تصریح کرده‌اند که در متون تاریخی از آن به عنوان «هشتورد» یا «هشتجرد» نام برده شده‌است.

چهارباغ ازشهرهای دیگر ساوجبلاغ میباشد

چَهارباغ شهری است در استان البرز ایران. این شهر در بخش چهارباغ از توابع شهرستان ساوجبلاغ قرار دارد.

جمعیت چهار باغ در سال ۱۳۸۵، برابر با ۵۶۱۸ نفر بوده‌است. ولی با پیوستن دو روستای پرجمعیت مهدی‌آباد و ملک‌آباد (دو روستا با ‪ ۴۰هزار نفر جمعیت) به این شهر در سال ۱۳۸۷ و مهاجرپذیری جمعیت آن به حدود ۶۵ هزار نفر رسید.

شهر چهار باغ از شمال محدود به اتوبان تهران- قزوین از شمال شرقی محدود به خیابان صنعتکاران (مرز مشترک با کمالشهر کرج) از سمت جنوب شرقی به خط راه آهن و جاده قزلحصار و از سمت جنوب محدود به دکل‌های فشار قوی انتهای چهارباغ و از سمت جنوب غرب محدود به خیابان خراسان (روستای قوهه( و خط راه آهن و از سمت شمال غرب محدود به خیابان تک‌ماکارون (مرز مشترک با بخش مرکزی) می‌باشد.

این شهر از ارتقای روستای چهاردانگه به شهر (در نیمه اول سال ۸۴) و الحاق دو روستای مهدی‌آباد و ملک‌آباد (تیرماه ۱۳۸۶)، تأسیس شده‌است و شهرداری آن از تاریخ ۲۳ مرداد ماه سال ۱۳۸۴ آغاز به کار نموده‌است. هم‌اینک ادارات آب، برق، مخابرات، دفتر پستی کلانتری در چهارباغ فعالیت دارند.

فاصله بین مهدی‌آباد تا مرکز شهر چهارباغ حدود ‪ ۱۰کیلومتر است و ملک‌آباد نیز حدود پنج کیلومتر با مرکز شهر فاصله دارد. چهارباغ از جمله شهرهایی است که بین مناطق شهری آن زمین‌های کشاورزی و باغی فراوانی وجود دارد. بخش زیادی از اراضی حریم بافت شهری چهارباغ به کشت محصولات کشاورزی، سبزی و باغات میوه اختصاص دارد و سالانه مقادیر قابل توجهی محصول در منطقه برداشت می‌شود.

محمدصادق مصطفی‌زاده و سعید فیروزگاه از شهرداران پیشین چهارباغ بودند.

طرح مطالعاتی ساخت شهرک صنعتی چهارباغ در زمینی به مساحت ‪ ۸۰۰هکتار در سال ۱۳۸۶ آغاز شد.

شهرک الهیه و دهکده ورزشی از محلات و روستاهای چهارباغ هستند.

گلسار ازشهر های دیگر ساوجبلاغ

گُلسار شهری است از توابع بخش مرکزی شهرستان ساوجبلاغ استان البرز در ایران.

این شهر پیش از این سیف‌آباد نام داشت.

خرید و قیمت دیوارکوب سفالی و چوبی در البرز

گلسار حدود ۲۰ هزار نغر جمعیت دارد و از طبیعت کوهستانی مناسبی برای گردشگری برخوردار است.

شهر کوهسار

کوهسار شهری است در استان البرز ایران است. این شهر در شهرستان ساوجبلاغ قرار دارد. شهر کوهسار در ۱۳ کیلومتری شمال غربی مرکز شهرستان ساوجبلاغ واقع شده است.

آب و هوای این شهر معتدل کوهستانی است و باغات فراوانی دارد. گذر رودخانهٔ کردان‌رود از این شهر به جاذبه‌های آن افزوده است.

جمعیت این شهر در سال ۱۳۸۵، برابر با ۷۷۶۹ نفر بوده است .

این شهر در خرداد ۱۳۸۳ خورشیدی با ادغام دو روستای چندار و قلعه سلیمان خانی از توابع ساوجبلاغ تشکیل شد.

گنج‌تپه و سیاه‌تپه خوروین از مناطق آثار باستانی پیرامون این شهر است

 

 

شهر کوهسار

دهستان برغان

دهستان چندار

بخش چهارباغ (ساوجبلاغ(

دهستان چهاردانگه (ساوجبلاغ)

دهستان رامجین

فهرست روستاهای شهرستان ساوجبلاغ
بخش مرکزی

· آردهه

· سفیدارک

خرید و قیمت دیوارکوب سفالی و چوبی در البرز

· فشند

· شلمزار (ساوجبلاغ)

· هیو

· خور

· عرب‌آباد کوهه

· کوشکذر

· سیبستان

· وشکین

دهستان سعیدآباد

رضاآباد صفوی
آران (ساوجبلاغ)
سلطان‌آباد (ساوجبلاغ)
عباس‌آباد بزرگ
عباس‌آباد آقا
عباس‌آباد کوچک
قاسم‌آباد آقا
نمکلان
اسماعیل‌آباد (ساوجبلاغ)
آیقربلاغ
قاسم‌آباد بزرگ
تهران دشت
سعیدآباد
سیف‌آباد بزرگ
درخشانیه
سیف‌آباد خالصه
سرخاب (ساوجبلاغ)
معاشیزان
بخش چندار

کریشان (چندار)
بریان چال
برغان
سرهه
وامکوه
سنج (برغان)
امین آباد (چندار)
طالیان
علاق‌بند
سیاه‌کران
حسن‌آباد (ساوجبلاغ)
چلنگدار
ورده (برغان(
سیبان‌دره
باغبان کلاچی
آغشت
عالمزمین
سیرود
سفیداران
کلین‌رود
ازنق
خوروین
آجین دوجین
دوزهنبر
ولیان (چندار(
هرجاب
اسکول‌دره
شنده
قلعه چندار
بخش چهارباغ

اسماعیل آباد شور
مهدی آباد
سلطان آباد (ساوجبلاغ(
عرب آباد خسروی
ملک آباد(ساوجبلاغ(
قوهه
اقدسیه(ساوجبلاغ(
افشاریه(ساوجبلاغ(
طاووسیه
حکیمیه(ساوجبلاغ(
زعفرانیه(ساوجبلاغ(
رونده
قاسم آباد گرجی
رامجین
لشکر آباد
کهریزک(ساوجبلاغ(
ابراهیم آباد(ساوجبلاغ(
آغچه حصار
زکی آباد
یعقوب آباد
خیر آباد
محمد آباد افشار
حمیدیه
سهیلیه
آغلان تپه
الهیه(ساوجبلاغ(
اقدسیه(ساوجبلاغ(
حکیمیه(ساوجبلاغ(
مناطق باستانی

تپه‌های باستانی
تپه باستانی ینگی امام
تپه باستانی قاسم آباد بزرگ
تپه باستانی موشه لان اسماعیل آباد
تپه باستانی قلعه دشت آقربلاق
تپه باستانی حاجی آباد
تپه باستانی آغچه حصار
تپه باستانی لشکر آباد
تپه باستانی سرخاب
تپه باستانی گنج تپه خوروین
تپه باستانی سلطان آباد
تپه باستانی قوهه
تپه باستانی رامجین
تپه باستانی خاقانی خیر آباد
تپه باستانی حاجی بیان شلمزار
تپه باستانی منجوق تپه سیراب
تپه باستانی چال تپه هشتگرد
تپه باستانی نمکلان
تپه باستانی آران
تپه باستانی شاه تپه چهار باغ
تپه باستانی ملک آباد
تپه باستانی دوبرادر هیو
تپه باستانی باغ سرهنگ رامجین
تپه باستانی واسوار
تپه باستانی دره دو چنار سپیدارک
قلاع باستانی
قلعه گبران هیو
ارزنگ قلعه میناوند
ارژنگ قلعه باریکان
گورستانها
طبق آثارهای مکشوفه از سطح شهرستان در دوران گذشته اجساد را در کف غارها و کف منازل و حتی آب انبار‌ها دفن می‌کردند.گورهای باستانی شهرستان ساوجبلاغ به سه دسته زیر دسته بندی می‌شوند:

· گورهای ساده شامل تدفین اجساد به پهلوی چپ یا راست

· گور خمره ها(اقوام اشکانی)

 

· گورهخرید و قیمت دیوارکوب سفالی و چوبی در البرزای سنگی

تدفین بیش از یک نفر در اکثر محوطه‌های عصر آهن وجود داشته‌است مانند گورستان مرجان و لمبران طالقان.از جمله مهمترین گورستانهای باستانی شهرستان ساوجبلاغ عبارتند از:

گورستان باستانی خوروین
گورستان باستانی فشند
گورستان باستانی چمبورک
گورستان باستانی سیفدارک
گورستان باستانی خور
گورستان باستانی امامزاده جعفر هشتگرد

مشاهیر و چهره‌های ماندگار

آیت‌الله سیدمحمود طالقانی: یکی از منادیان مردم سالاری دینی در انقلاب اسلامی ایران.
آیت‌الله شیخ مرتضی دیزانی: فقیه عارف و استاد حوزه علمیهٔ نجف اشرف
آیت‌الله شیخ محمدتقی برغانی (شهید ثالث): از فقهای قرن سیزدهم هجری قمری و مؤلف مجموعه ۲۴ جلدی «منهج الاجتهاد».
آیت‌الله ملا محمدصالح برغانی: مؤسس مدرسه علمیه صالحیه قزوین و صاحب ۳۰۰ عنوان کتاب، رساله و حاشیه در فقه و دیگر علوم اسلامی؛ کسی که بارها در حضور فتحعلی شاه قاجار مسئله ولایت فقها را مطرح کرد.
آیت‌الله شیخ مسیح طالقانی: از فقهای قرن اخیر.
ملا ابراهیم جزنی: فقیه و حاکم شرع طالقان و ساوجبلاغ در عصر کریم خان زند.
آیت‌الله سیدابوالحسن رفیعی طالقانی: استادحکمت و فلسفه آیت‌الله خمینی.
ملا نعیمای طالقانی : فیلسوف دوره صفویه و حافظ کتب شیعی در حمله افغان‌ها به اصفهان.
آقا حکمی طالقانی: احیاگر فلسفه صدرایی در قرن سیزدهم.
آیت‌الله محمد کاظم طالقانی: مدرس فلسفه اسلامی در قرن یازدهم.
شیخ محمد تقی فرشته: از اساتید فلسفه اسلامی در قرن سیزدهم.
مرحوم میرزاهادی آقااحمدی: روحانی و عارف وارسته معاصر.
شیخ علی میرزایی: فیلسوف هم عصر ناصرالدین شاه قاجار.
میرزا عبدالنقی دیزانی: از حکما و فلاسفه مشاء.
دکتر حکمت الله ملاصالحی: استاد دانشگاه تهران و پایه گذار دانش فلسفه باستان شناسی.
ابراهیم بوذری: خوشنویس کتیبه آرامگاه سعدی و دروازه قرآن شیراز.
پرویز کلانتری: از نقاشان معاصر و طراح یکی از تمبرهای منتشر شده از سوی سازمان ملل متحد.
دبیر اعلم تقی بن محمد ساوجبلاغی: متصدی دیوان رسایل خاصه قاجار.
غلامحسین درویش خان: از اساتید موسیقی سنتی ایران، پیش درآمد موسیقی ایرانی از ابتکارات او است.
درویش عبدالمجید طالقانی: کسی که خط شکسته نستعلیق را به کمال رساند.
صنیع همایون مرجانی : منبت کار و قلمدان ساز دوره قاجار.
علی آقا حسینی: خوشنویس و از شاگردان عمادالکتاب.
غلامحسین امیر خانی : رئیس سابق انجمن خوشنویسان ایران.
سیدحسن و سیدحسین میرخانی: بنیانگذاران انجمن خوشنویسان ایران.
جمشید امینی: از شاگردان کمال الملک و مبتکر رشتهٔ نقاشی – قالی در ایران.
دکتر عنایت الله شهیدی: تعزیه پژوه نامدار ایران، تحقیق او با نام «پژوهشی در تعزیه و تعزیه خوانی» به عنوان بهترین پژوهش فرهنگی سال ۱۳۷۹ کشور برنده جایزه شد و نمایندگی یونسکو در ایران آن را چاپ کرد.
سیدمرتضی برغانی : از شاگردان مرحوم کلهر.
میرزا علی آقااحمدی دیزانی : عالم و خوشنویس دوره قاجار.
زین العابدین طالقانی دیزانی: از اساتید خط نسخ در قرن ۱۲ هجری قمری.
حاجی بارک الله یا حاجی خان طالقانی: از شبیه خوانان خوانندگان بنام تهران در دوره محمدعلی شاه و احمد شاه و اوایل پهلوی.
علی اکبر معروف به اهل عزا: از تعزیه خوانان تکیه دولت در اواخر عهد ناصری و در دوره مظفرالدین شاه قاجار.
میرزا علی جان دیزانی: خوشنویس و کاتب قرآن کریم با خط زرین.
آقا سید احمد معروف به صغیر: از ادبای معاصر.
جهان بخش ذوقی معروف به ناظم الشعرا: از شاعران مرثیه.
میرزا حسن طالقانی: از محققان و نویسندگان کتاب «نامه دانشوران ناصری».
غافل طالقانی: از شعرای دوره صفویه.
ملا علی راجی: از مرثیه سرایان معروف دیزان طالقان
سید محمدحسن آل طالقانی: شاعر و مدیر مجله معارف در نجف اشرف.
ملا علی بابا مهرانی: از شعرا و ادبای عصر زندیه.
دکتر زین الدین کیایی نژاد: شاعر معاصر.
دکتر سیدحسن حسینی: شاعر، نویسنده و محقق اورازانی که در اوایل فروردین ۱۳۸۳ در ۴۸ سالگی درگذشت.
الله بدشت دنبلیدی: نویسنده کتاب دو عاشق حقیقی طالقانی؛ عزیز و نگار.
حسن هنرمندی طالقانی: مترجم، شاعر و دارای دکترای ادبیات فرانسه از دانشگاه سوربن (متولد ۱۳۰۷خورشیدی).
سیدجعفر آل طالقانی: مفسر و حافظ کل قرآن کریم.
شیخ میرزا اسماعیل طالقانی: فقیه، مفسر و حافظ کل قرآن کریم.
فراقی طالقانی: مفسر و حافظ کل قرآن کریم در دوره صفویه.
نظرعلی طالقانی: از شاگردان شیخ مرتضی انصاری و حافظ کل قرآن کریم.
ملا علی برغانی: صاحب تفسیر عرفانی «غنایم العارفین».
حاج حسن بیگلری فشندی: استاد علوم قرآنی و مؤلف کتاب «سر البیان فی علم القرآن».
میرزا ابوتراب برغانی: صاحب تفسیر قرآن در ۵ مجلد بزرگ.
محمدحسین گورانی: مترجم قرآن به سبک محشی به خواص سوره‌ها.
ابوالحسن عباد طالقانی: محدث شیعی.
ابوسهل طالقانی: از محدثان شافعی مذهب قرن سوم هجری قمری، مدفون در بغداد.
ابونصر طالقانی: از محدثان عامه در اوایل قرن چهارم هجری.
ابو عبدالله طالقانی صوفی: از محدثان قرن پنجم هجری.
حیدر بن شعیب طالقانی: از محدثان قرن چهارم.
محمد بن ابراهیم طالقانی: از مشایخ روایت مرحوم شیخ صدوق.
سیدمیرزا محمد صالحی: از شاگردان عارف مرحوم آقا جمال خوانساری.
مولی تقی دیزانی: از عرفای قرن سیزدهم.
شیخ خلیل الله طالقانی: از بزرگان عرفا و صوفیه در دوره صفویه.
صادق عنقا: از عرفای قرن اخیر و قطب سلسله اویسیه.
عاقلدی طالقانی: از عرفای عصر صفویه.
علی بن صالح طالقانی معروف به شیخ ابری: عارفی که به حضور امام موسی کاظم (ع) رسید.
سیدقریش ذهبی: از اقطاب سلسله عرفانی ذهبیه.
سیدمهدی نقیب السادات: از عرفای معاصر.
محمدعلی فشندی: از عرفای معاصر و تشرف یافتگان به محضر امام مهدی.
جلال آل احمد: مصلح و نویسنده شهیر ایرانی.
میرزا ابراهیم معارف: مبارز و آزادیخواه عصر مشروطیت.
آیت‌الله سید ابوالحسن گلیردی: از مبارزان عصر مشروطیت و مؤسس اتحادیه طالقانیها (پدر آیت‌الله سیدمحمود طالقانی).
دکتر ابراهیم حشمت: از رهبران نهضت جنگل و همرزم میرزا کوچک خان.
دکتر علی اصغر حشمت: از مبارزان عصر مشروطیت و از اعضای اتحادیه طالقانی‌ها.
سید محمدتقی آل احمد:
ابراهیم کیایی: از مبارزان نهضت جنگل.
آیت‌الله شیخ نصر الله آل شهید: مبارز نهضت تحریم تنباکو.
شیخ احمد آل فشندی : رهبر انقلابیون مشروطه خواه قزوین.
سلیمان خان افشار: رئیس ایل افشار ساوجبلاغ در عصر قاجاریه.
شیخ علی اکبر مرجانی: از مشروطه خواهان مشروعه همراه شیخ فضل‌الله نوری.
ملا علی سوهانی: ابلاغ کننده نامه میرزای شیرازی به مردم در واقعه تحریم تنباکو.
شیخ آقا هرنجی: از مبارزان علیه استبداد رضا شاهی.
خدابخش اوانکی : پیک نهضت جنگل.
میرزا ابراهیم کرکبودی: از شهدای انقلاب مشروطیت.
نورالله نوروزی: دیپلمات ساوجبلاغی که در سال ۱۳۷۷ به‌دست طالبان در مزار شریف(افغانستان) به شهادت رسید.
دکتر تقی شریعتمدار: از اساتید پزشکی ایران.
دکتر یحیی پویا: پزشک محقق و عضو انجمن خون شناسان فرانسه.
دکتر محمد رضا طالقانی: از متخصصان قلب و عروق در ایران.
میرزا مهدی مرجانی: از طبیبان طالقان.
دکتر ناصر مسیح
دکتر ابوالقاسم غفاری
مصباح نجم الملک: منجم و صاحب تقویم.
شروان فشندی: صاحب مدال طلای مسابقات دانش آموزی جهانی فیزیک در سال ۱۳۷۸.
بانو نور جهان مرجانی: از زنان خوشنویس اواخر قرن سیزدهم.
ام کلثوم برغانی: از زنان فقیه و محدثه و صاحب کتاب «تفسیر سوره فاتحه».
قره العین برغانی: از زنان مجتهده و شاعره عصر ناصرالدین شاه قاجار و یکی از چهره‌های اصلی جریان شیخیه.
ربابه برغانی: از زنان سخنور و مجتهده قرن سیزدهم.
بانو میرزا ماه شرف برغانی: متصدی نامه نگاری ای همسر فتحعلی شاه قاجار و استاد خط شکسته.
بنت صاحب بن عباد طالقانی: از زنان دانشمند شیعی در قرن چهارم هجری قمری.
خدیجه سلطان خانم برغانی: از اساتید زن حوزه علمیه قزوین در قرن سیزدهم.
صدیقه خانم برغانی: از زنان مجتهده و حافظ قرآن کریم که در آغاز جنگ جهانی اوّل برای بیرون راندن عثمانی‌ها از شهر مقدس کربلا و حمایت از قیام میرزا محمدتقی شیرازی (رهبر نهضت استقلال طلبی عراق)، «گروه زنان» را تشکیل داد.
دکتر حسن هنرمندی : شاعر و مترجم معاصر، مدیر سابق برنامه‌های ادبی رادیو ایران.
دکتر محمود بهمنی فشندی:در حال حاضر رییس کل بانک مرکزی ایران
شراگیم زند: وبلاگ نویس مشهور
امامزادها
پیشینه حضور امامزاده‌ها
گروهی از سادات علوی که به سبب شنیدن خبر ولایت عهدی حضرت امام رضا رو به خراسان نهاده و در راه گذر از این دشت دچار شبیخون دشمنان شده و به شهادت رسیده‌اند. در این باره در کتاب «کنزالانساب» آمده‌است: «چون مأمون الرشید، حضرت علی ابن موسی الرضا را از مدینه به شهر طوس دعوت کرد؛ جمله فرزندان و فرزند زادگان حضرت امام کاظم به تدریج از بغداد رو به ولایت خراسان نهادند؛ ‚من جمله تعدادی از این بزرگواران همچون جعفر و ابراهیم و ابوالجواد چون به ناحیه ساوجبلاغ رسیدند، دشمنان از عقب آمدند و مجادله بسیار کردند و آخرالامر حسن بن موسی الکاظم را شهید کردند و بعضی را جراحت رسیده بود و چون شب درآمد لاعلاج رو به اطراف نهادند؛ اما جعفر بن حضرت امام موسی الکاظم که در ساوجبلاغ در حین دفاع مجروح گردیده بودند؛ در توابع ورامین به موضع سناردک )شهر پیشوا( بر اثر شدت جراحات وارده به شهادت رسیدند». مؤلف «تاریخ رویان» در این باره می‌نویسد: «آوازه ولایت عهدی امام رضا، سادات را به سوی ری و نواحی قومس کشانید». در آن روزگار دشت بزرگ ساوجبلاغ از نواحی ری به شمار می‌رفت.

خرید و قیمت دیوارکوب سفالی و چوبی در البرز
علویان زید
نخستین علوی که با اهالی طالقان ارتباط برقرار کرد یحیی بن عبدا… (برادر نفس زکیه) از نوادگان حسن بن علی بود که در سال ۱۷۶ ه.ق وارد طالقان شد. هارون الرشید جهت سرکوبی، فضل بن یحیی برمکی را با لشگری متشکل از پنج هزار نفر مامور دستگیری یحیی نمود. یحیی در زندان بغداد در گذشت. این حکومت شیعی مذهب در منطقه طبرستان در سال ۲۵۰ ه.ق با خروج حسن بن زید از نوادگان امام حسن آغاز و تا سال ۳۱۶ ه.ق ادامه داشت که منطقه طالقان و قسمت‌هایی از ساوجبلاغ را شامل می‌شد.اوج این مسئله درگیری محمد بن زید علوی با رافع بن هرئمه در منطقه طالقان در نزدیکی روستای گلیرد طالقان رخ داد.

تحقیق در احوال امامزادگان
تحقیق در احوال امامزادگان دارای بقعه و شناخت کامل شجره نامه آنها اغلب به دلایل زیر در نهایت صعوبت و گاه غیر ممکن است:

خرید و قیمت دیوارکوب سفالی و چوبی در البرز

الف) بسیاری از سادات عالی رتبه از ترس عمال جور و ستم در خفا و به صورت پنهانی به این منطقه آمده و بی نام و نشان زیسته اند؛ به همین دلیل نویسندگان انساب از احوال و پایان کار ایشان اطلاعی نداشته و در نتیجه نامشان در این نوع کتاب‌ها نیامده‌است.
ب) لوحه‌ای که در روز شهادت برای نصب بر فراز آرامگاه این بزرگواران فراهم می‌شد به خط کوفی بوده، بعدها که می‌خواستند خط کوفی را به ثلث یا نسخ تغییر دهند، دشواری‌های خط کوفی در اعراب و قرائت و فرسودگی و ریختگی برخی کلمات آن، جملات را دچار تحریف می‌کرده‌است.
ج) در بسیاری از موارد در ذکر نام پدران صاحب مرقد تا اتصال به معصوم از باب اختصار در نسب، نام یک یا چند واسطه حذف شده‌است. غالب امامزادگان دشت بزرگ ساوجبلاغ از نوادگان امام موسی کاظم به شمار می‌آیند. این در حالی است که آنها به احتمال فراوان از فرزند زادگان و نواده و نبیره آن حضرت بوده‌اند که در شجره نامه، نام یک یا چند واسطه حذف شده و این موضوع آنان را به شکل فرزند بلا فصل امام در آورده‌است.
فهرست قبور امامزاده‌های شهرستان ساوجبلاغ و نظرآباد
امامزاده هادی و علی النقی (ینگی امام)
امامزاده عبدالقهار (ورده)
امامزاده بیبی خاتون (ورده)
امامزاده علی اکبر (کردان)
امامزاده بیبی قزلر (ولیان)
امامزاده موسی کاظم)برغان(
امامزاده عبدا… صالح )چندار(
امامزاده موسی (خوروین(
امامزاده اظهرالدین (آقربلاغ(
امامزاده هفت تن (آجین دوجین(
امامزاده یوسف (وشگین(
امامزاده یحیی (آجین دوجین(
امامزاده جعفر)هشتگرد(
امامزاده بیبی نسا (کردان(
امامزاده بیبی سکینه (سنقر آباد(
امامزاده شعیب رامجین
امامزاده سه تن (طاهر، مطهر، مظفر( فشند
امامزاده اسماعیل (رامجین(
امامزاده زبیده خاتون (برماچشمه(
امامزاده سلیمان )خور(
امامزاده هاشم (عرب آباد کوهه(
امامزاده موسی (سیراب.هیو(
امامزاده جواد (قاسم آباد آقا(
امامزاده یحیی (دوزعنبر(
امامزاده اسماعیل (زکی آباد)
امامزاده محمد (دنگیزک)
امامزاده ابوالحسن (مسکین آباد)
امامزاده چهل دختران (نجم آباد)

خرید و قیمت دیوارکوب سفالی و چوبی در البرز

خرید و قیمت دیوارکوب سفالی و چوبی در البرز

خرید و قیمت دیوارکوب سفالی و چوبی در البرز

خرید و قیمت دیوارکوب سفالی و چوبی در البرز

خرید و قیمت دیوارکوب سفالی و چوبی در البرز

خرید و قیمت دیوارکوب سفالی و چوبی در البرز

منبع: البرز فرهنگ
بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *