شهر

خرید و قیمت ماگ در تهران

ماگ

خرید ماگ در تهران

فعلا خرید حضوری در تهران نداریم ولی شما میتوانید برای خرید اینترنتی با شماره تماس 09917085147 تماس بگیریدو یا میتوانید از طریق واتساب، تلگرام پیام دهید و یا همچنین از طریق سایت آماندا انجام دهید.

قیمت مارگ در تهران

شما میتوانید برای مشاهده قیمت ماگ روی لینک زیر کلیک کنید.

خرید ماگ

ماگ سرامیکی

 

همچنین ببینید: خرید ماگ سرامیکی

ماگ چیست و چه کاربردی دارد ؟

ماگ یا لیوان سرامیکی نوعی لیوان از جنس سفال یا شیشه هستند که روکشی از جنس سرامیک در انها وجود دارد . ماگ چیست و چه کاربردی دارد ؟

این لیوان هایی که از جنس سرامیک هستند بیشتر برای نوشیدنی های گرم مانند قهوه و چای و… استفاده میشود . طرح این لیوان های برای مردم جذاب است . ماگ ها دو دسته هستند بعضی از انها اندازه بزرگ تری از لیوان های معمولی دارند تا نوشیدن را برای ما اسان تر کند. لیوان هایی که از جنس سرامیک است سایز های متفاوتی دارند اما بیشتر این لیوان ها 350 میلی لیتر حجم دارند که در مقایسه با لیوان های چایی خوری دوبرابر انها هستند . از این لیوان ها برای تزئین نیز استفاده میشود. این لیوان های کاربرد های زیادی دارد اما بیشتر کاربرد انها برای نوشیدنی های گرم در طول روز است .

 

تاریخچه شهر تهران

تهران ، همچنین تهران ، پایتخت ایران و مرکز استان (استان ) تهران، واقع در شمال مرکزی ایران در دامنه رشته کوه البرز نیز نوشته می شود. از زمان تأسیس به عنوان پایتخت توسط آقا محمدخان در بیش از 200 سال پیش، تهران از یک شهر کوچک به یک کلان شهر بزرگ تبدیل شده است: تهران در منطقه ای شهری با 14 میلیون نفر جمعیت، بزرگترین شهر ایران و یکی از پرجمعیت ترین شهرها است. شهرهای جهان منطقه شهر، 270 مایل مربع (707 کیلومتر مربع). ترکیدن. (2016) شهرستان, 8,693,706.

شخصیت شهر
تهران با توپوگرافی دراماتیکی که منعکس کننده نزدیکی آن به بلندترین قله کشور است، دروازه ایران به جهان خارج است. تصویر تهران در خارج از کشور به شدت تحت تأثیر انقلاب ایران بوداواخر دهه 1970 در دو دهه آخر قرن بیستم، صفحه‌های تلویزیونی و مقالات روزنامه‌ها در سرتاسر جهان، تهران را به‌عنوان شهری عمیقاً مذهبی و آغشته به سنت، که علیه مدرن‌سازی و غرب‌گرایی می‌جنگد، نشان می‌دادند. در حالی که تصویر ایرانی از خود مردمی باستانی با تاریخ طولانی و میراث غنی است، تهران این تصاویر را به چالش می کشد، زیرا شهر جسمانی نسبتاً جوان است. اکثر ساختمان ها پس از اواسط دهه 1960 ساخته شده اند و میانگین سنی جمعیت حدود 31 سال است. بسیاری از موسسات شهر حتی جوان تر هستند. این غالباً همزیستی ناخوشایند قدیم و جدید، تداومو تغییر، و شکاف اجتماعی عمیق بین غنی و فقیر مشخصه شهر است، که باعث سرزندگی و همچنین تنش و آشوب می شود – که در دو انقلاب و بسیاری از جنبش های اجتماعی در طول قرن بیستم منعکس شده است.

چشم انداز
سایت شهر
ایران: کوه دماوند
ایران: کوه دماوند
مرکز شهر در عرض جغرافیایی 35 درجه و 41 دقیقه شمالی و طول جغرافیایی 51 درجه و 26 دقیقه شرقی است. تهران در دامنه‌های جنوبی رشته کوه البرز که کمانی را در امتداد ساحل دریای خزر در شمال ایران دنبال می‌کند، قرار دارد. بلندترین قله اش،کوه دماوند (دماوند) بیش از 18400 فوت (5600 متر) ارتفاع دارد و در روزهای صاف از تهران قابل مشاهده است. بلندترین نقطه ایران، دماوند نیز بالاتر از هر قله دیگری در میان قله های غرب آن در آسیا و اروپا قرار دارد. دماوند که در افسانه های ایرانی برجسته است ، برای ایرانیان همان اهمیتی دارد که کوه فوجی به ژاپنی ها می دهد. اهمیت نمادین این سایت و قرار گرفتن آن در مسیر تجاری تاریخی شرق به غرب ( جاده ابریشم) تضمین کرده اند که این منطقه برای چندین هزار سال محل سکونت قابل توجهی بوده است. خط الراس توچال (12904 فوت [3933 متر])، محل یک مکان محبوب اسکی و تفریحی که با مجموعه ای از تله کابین ها به شهر متصل است، از شمال بر شهر مسلط است، در حالی که بخش جنوبی شهر به سمت کویر ، کویر واقع شده است. در شمال مرکزی ایران

شمالی ترین محدوده شهر در حدود 5600 فوت (1700 متر) بالاتر از سطح دریا و جنوبی ترین محدوده حدود 3600 فوت (1100 متر) قرار دارد. حدود 2000 فوت (600 متر) بین ارتفاعات شمالی و لبه های جنوبی شهر، حدود 19 مایل (30 کیلومتر) فاصله وجود دارد. این تفاوت چشمگیر در ارتفاع و موقعیت تهران بین کوه و کویر تأثیر بسزایی بر ویژگی های اجتماعی و کالبدی شهر داشته است.

نمایی از کانال بزرگ (Canale Grande در ایتالیایی) در غروب آفتاب با گوندولاهای روی آب که در کنار ساختمان‌ها قرار گرفته‌اند. آبراه اصلی ونیز ایتالیا
مسابقه بریتانیکا
این کجای زمین است؟
با نام بردن از این مکان های دیدنی معروف، به دور کره زمین سفر کنید.
اقلیم
تهران دارای آب و هوای گرم و خشک است که در بسیاری از مناطق مرکزی ایران مشترک است. اگرچه تابستان بسیار طولانی است، اما این شهر از چهار فصل متمایز برخوردار است و رشته کوه البرز مانع از رسیدن رطوبت دریای خزر در شمال به شهر می شود. میانگین سالانه دما در تهران 63 درجه فارنهایت (17 درجه سانتیگراد)، با میانگین بالاترین سالانه 73 درجه فارنهایت (23 درجه سانتیگراد) و کمینه سالانه به طور متوسط ​​حدود 53 درجه فارنهایت (12 درجه سانتیگراد) است. دمای شدید می تواند در تابستان به حداکثر 109 درجه فارنهایت (43 درجه سانتیگراد) و در زمستان به حداقل 5 درجه فارنهایت (15- درجه سانتیگراد) برسد. این شهر دارای میانگین بارندگی سالانه حدود 10 اینچ (230 میلی متر) است و به طور متوسط ​​48 روز یخبندان در سال را تجربه می کند.

چالش های رو به رشد زیست محیطی تهران عبارتند از:آلودگی هوا ، آب، زمین و صوتی . وسایل نقلیه موتوری، سوخت خانگی و تمرکز صنایع باعث ایجاد آلودگی جوی می شوند که به دلیل تأثیر کوه های اطراف و بارندگی محدود نمی توان آنها را پاک کرد. برای دو سوم سال، آلاینده های ناشی از سوخت های فسیلی در داخل گنبدی از هوای گرم به دام می افتند. بادهای شمالی به اندازه کافی قوی نیستند که بتوانند هوای آلوده را به حرکت درآورند و بادهای اصلی که از سمت غرب، جنوب و جنوب شرقی می وزند، آلودگی بیشتری را از تولیدات صنعتی در آن مناطق به همراه دارند.

اشتراک Britannica Premium را دریافت کنید و به محتوای انحصاری دسترسی پیدا کنید.
اکنون مشترک شوید
کنار هم قرار گرفتن کوه ها و بیابان ها، شرایط اقلیمی متنوعی را در شهر و در نتیجه جغرافیای اجتماعی متنوع ایجاد کرده است. از نظر تاریخی، جمعیت مرفه‌تر شهر ، کوهپایه‌های شمالی را برای اقامت تابستانی خود انتخاب می‌کردند، جایی که درختان فراوان‌تر و تابستان‌ها خنک‌تر از جنوب بودند، که در مجاورت کویر، تابستان‌های گرم‌تر و غبارآلودتری را تجربه می‌کردند و درختان کمتری داشتند. در قرن بیستم، با آسان‌تر شدن رفت و آمد بین شهر و حومه، ارتفاعات شمالی به بخشی از شهر تبدیل شد.

چیدمان شهر
چیدمان شهری تهران با یک تمایز واضح هسته-حومه مشخص شده است. هسته قدیمی بخش کوچکی از شهر را تشکیل می دهد که در آن تعدادی ساختمان و مؤسسه قدیمی وجود دارد. مسجد و مدرسه علمیه مطهری (سپهسالار سابق) با گنبدها و مناره هایش یکی از چشمگیرترین بناهای شهر در قرن نوزدهم بود. بازار مرکزی با کیلومترها خیابان های مسقف، تالارهای بازرگانی گنبدی شکل، مساجد و کاروانسراها به عنوان یک جاذبه گردشگری و همچنین مرکز فعالیت اقتصادی باقی مانده است. نزدیک بازار و پارک مرکزی شهر، محل ارگ سلطنتی قدیمیدر حال حاضر توسط بسیاری از ساختمان های دولت مرکزی اشغال شده است. بیشتر فعالیت ها و خدمات تجاری در هسته قدیمی و گسترش آن به سمت شمال واقع شده است که عمدتاً بین دهه 1860 و 1940 توسعه یافته است. هسته شهر توسط مناطق مسکونی و حومه های در حال رشد احاطه شده است. مناطق مسکونی قدیمی‌تر به سبک سنتی خیابان‌های باریک پرپیچ‌وخم و کوچه‌هایی که به ساختمان‌های یک یا دو طبقه در اطراف یک حیاط مرکزی منتهی می‌شوند، ساخته شده‌اند. برخی از خانه‌های بزرگ‌تر در این مناطق مسکونی قدیمی‌تر که قبلاً توسط یک خانواده زندگی می‌کردند، اکنون تحت فشار ترکیبی چند اشغال خانوارهای کم‌درآمد و مهاجر قرار دارند .، و گسترش فعالیت تجاری. در مقابل، نواحی مسکونی جدیدتر شامل خیابان‌های عریض‌تر، مستقیم و ساختمان‌هایی با ارتفاعات مختلف با حیاط‌های دیوارکشی شده است. با وجود میراث غنی معماری، تعدادی از بناهای تاریخی از آثار ساخت و ساز و گسترش متحمل شده اند. تنها تعداد کمی از بناها برای حفاظت در فهرست قرار گرفتند، اگرچه در پایان قرن بیستم حدود 5000 ساختمان با ارزش تاریخی و معماری تنها در نواحی بازار (بازار) و عدلاجان (عودلاجان) شناسایی شده بود.

دورتر، به ویژه به سمت جنوب و غرب، گسترش شهر روستاها و شهرهای اقماری را فرا گرفته است و شکاف شمال به جنوب در ساختار شهر حکم می کند .ویژگی این مناطق مسکونی در کنار فضاهای سبز، خیابان‌های پردرخت، و آب و هوای معتدل‌تر، گروه‌های درآمدی عمدتاً متوسط ​​و بالا که ساکن شمال هستند، از اقامتگاه‌های بزرگ‌تر، تراکم جمعیت کمتر تقسیم شده به خانوارهای کوچک‌تر، ارزش زمین بالاتر و دسترسی بیشتر به خدمات و امکانات با کیفیت در مقابل پس‌زمینه کوه‌های مرتفع، ویژگی‌های غالب منظره شهر در شمال، ساختمان‌های مرتفع مدرن است که منجر به افق متنوع‌تر می‌شود. شمال که با طیف وسیعی از مزایای فیزیکی و اجتماعی از جنوب متمایز است، در کل مستعد مشکلات کمتری است که در جنوب رایج است – مشکلات مرتبط با سیل، سیستم های ناکافی مدیریت فاضلاب و آلودگی هوا .

یکی دیگر از ویژگی های مهم ساختار شهری، محورهای آن است. یک محور اولیه که توسط تعدادی خیابان شمالی-جنوبی (از جمله بلوار ولی عصر [پهلوی سابق]) تشکیل شده است، مرکز جنوب را به شمالی ترین بخش شهر متصل می کند. ارزش زمین در امتداد محور شمال به جنوب زیاد است و بسیاری از امکانات و امکانات رفاهی شهر در آن متمرکز شده است. یک محور فرعی که عمدتاً توسط خیابان انقلاب (شاه رضا سابق) تعریف می‌شود، از شرق به غرب امتداد دارد و محور اصلی را در زوایای قائم قطع می‌کند. میدان‌های اصلی در امتداد این دو محور دارای برخی از مهم‌ترین نقاط کانونی شهر، از جمله هتل‌ها، سفارت‌ها، و موزه‌ها، علاوه بر تعدادی پارک و فضای سبز هستند. این محوری تا حد زیادی نتیجه رابطه متقابل بین هسته – پیرامون و تقسیمات شمال – جنوب است و همچنین منعکس کننده تعدادی از الگوهای سنتی استفاده از زمین است:چهارباغ یا باغ چهارجانبه سنتی ایرانی.

مردم
تراکم جمعیت ایران
تراکم جمعیت ایران
تهران به عنوان مرکز اداری کشور و بزرگترین بازار کار آن، به طور مستمر از نظر وسعت رشد کرده است و در اوایل قرن بیست و یکم حدود یک دهم جمعیت ایران را در خود جای داده است. نرخ رشد شهر بین اواسط دهه 1950 و 1960 به اوج خود رسید. با کاهش سرعت رشد شهر، حومه شهرها تا اواسط دهه 1980 با سرعت بیشتری رشد کردند، زمانی که نرخ رشد آنها نیز شروع به کاهش کرد.

رشد کند تهران، تا حدی به دلیل روند کلی حومه نشینی، منجر به زوال فیزیکی و کاهش جمعیت در نواحی مرکزی شهر شد. گسترش مشاغل به مناطق مسکونی، افزایش مقررات ترافیکی، تغییر در مرزهای اداری شهر، توسعه صنعت شناور، در دسترس بودن زمین و سوخت ارزان، افزایش قطبیت اجتماعی، و انتظار شهروندان برای استانداردهای زندگی بالاتر، همگی در کنار هم قرار گرفته اند. روند حومه نشینی را تشویق می کند که باعث کاهش بافت فیزیکی مرکزی ترین مناطق شهر شد. در مقایسه، کاهش رشد کلان شهرها به دلیل کاهش نرخ رشد طبیعی و کاهش مهاجرت است. نرخ زاد و ولد به طور کلی کند شده است، جدا از دوره کوتاهی در اوایل دهه 1980 در اوج انقلاب و جنگ.هزینه های زندگی ، مشکلات فزاینده ازدحام و تراکم بیشتر جمعیت، محدودیت در فعالیت های صنعتی، بیکاری و سایر مشکلات اقتصادی و رشد حومه شهرها و سایر مناطق شهری در ایران.

در مجموع، تهران بسیار جوان است. در پایان قرن بیستم، میانگین سنی جمعیت حدود 31 سال بود. این روند به ویژه در مناطق حاشیه ای، به ویژه محله های فقیرتر در جنوب، جایی که خانواده های بزرگتر مهاجران اخیر از مناطق روستایی زندگی می کنند، مشاهده می شود. مناطق پیرامونی نیز نسبت بیشتری از مردان را نشان می دهد که عمدتاً مردانی از استان های دیگر یا کشورهای همسایه در جستجوی کار در شهر هستند.

در پایان قرن بیستم، بیش از سه پنجم ایرانیانی که محل سکونت خود را تغییر دادند، مهاجرت به پایتخت را انتخاب کردند. مهاجران از سراسر کشور، به ویژه از مناطق مرکزی و شمالی از لحاظ تاریخی ثروتمندتر و پرجمعیت تر، وارد شدند. بی ثباتی در کشورهای همسایه طی دهه های 1980 و 1990، از جمله تهاجمات عراق ، اشغال و جنگ در افغانستان ، و فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی.، همچنین مهاجرت به شهر را تشدید کرد. اگرچه در آغاز قرن بیست و یکم اکثریت تهرانی‌ها در این شهر متولد شده بودند، اما بخش بزرگی از آنها ریشه در سایر نقاط ایران داشتند که آینه کشوری چند قومیتی و چند زبانه بود که در آن فارس‌ها در کنار اقلیت‌های قومی قابل توجه آذربایجانی‌ها اکثریت را تشکیل می‌دهند. , کرد , ترکمن , عرب , لر , بلوچ .

توزیع ایمان در بین جمعیت تهران تقریباً منعکس کننده کل ایران است. ساکنان تهران عمدتاً مسلمان هستند که اکثریت آنها شیعه هستند و دارای جوامع مذهبی دیگری از اقلیت های مسیحی ، یهودی و زرتشتی هستند.

در آغاز قرن بیست و یکم، خانواده هسته ای تا حد زیادی جایگزین خانواده گسترده شده بود. با جابجایی پایه های اقتصادی از کشاورزی به نفع صنعت و خدمات، نیاز اقتصادی خانواده های بزرگ کاهش یافته است. نسل‌های قدیمی‌تر اغلب عقب ماندند زیرا خانواده‌های مهاجر عمدتا جوان‌تر به شهرها نقل مکان کردند. تاکید بر خانواده هسته ای نیز با اقدامات دولتی مانند سیاست مسکن و جیره بندی زمان جنگ و قیمت بالای زمین که توسعه واحدهای مسکونی کوچکتر را تشویق می کرد، مورد تاکید قرار گرفت. با تغییر به سمت خانواده هسته ای، میانگین اندازه خانواده به طور متوسط ​​به حدود چهار عضو کاهش یافت. تغییرات اضافی در ساختار خانواده سنتی شامل افزایش میانگین سن ازدواج اول و افزایش نرخ طلاق بود. خانواده و خویشاوندیبا این حال، به‌ویژه به‌عنوان مکان‌های اجتماعی شدن و به‌عنوان شبکه‌های حمایتی که به افراد کمک می‌کند تا با مشکلات مختلف اقتصادی و اجتماعی کنار بیایند، مهم باقی می‌مانند.

اقتصاد
تهران مرکز اقتصادی ایران است. علی‌رغم تلاش‌های متعدد برای تنوع بخشیدن به اقتصاد کشور، صنعت نفت تحت سلطه‌ی آن است که از تهران توسط دولت ملی کنترل می‌شود. در آغاز قرن بیست و یکم، نفت چهار پنجم درآمد ارزی ایران را تشکیل می داد. این کشور حدود یک دهم ذخایر نفت خام جهان را در اختیار داشت و ذخایر گاز طبیعی آن تنها از ذخایر اتحاد جماهیر شوروی سابق بیشتر بود.

چندین دهه رشد مداوم اقتصادی در اواخر دهه 1970 و 1980 با ظهور انقلابی که تلاش برای تغییر اقتصادی بنیادی داشت، متوقف شد ( نگاه کنید به ایران: انقلاب ایران، 1978-1979 )، هشت سال جنگ با عراق ( به ایران مراجعه کنید ). -جنگ عراق )، کاهش قیمت نفت، عدم سرمایه گذاری، تورم بالا، و از دست دادن سرمایه و نیروی کار ماهر. چشم انداز کلی اقتصاد که با اصلاحات اقتصادی لیبرال که در دهه 1990 دنبال شد، بهبود روابط سیاسی و اقتصادی با غرب، جذب سرمایه از طریق وام های خارجی و افزایش قیمت نفت، ایران را قادر ساخت تا مسیر بازگشت به جهان را بیابد. بازار

از آنجایی که درآمدهای حاصل از صنعت نفت در اقتصاد گردش می‌کرد، آنها اغلب از فعالیت‌های غیرمولد و بخش عمومی بزرگ حمایت می‌کردند که پس از ملی شدن انقلابی بانک‌ها و بسیاری از شرکت‌های خصوصی بزرگ، رشد چشمگیری داشت. قبل از موج خصوصی سازی که در دهه 1990 برجسته شد، تقریباً نیمی از تهرانی های شاغل توسط دولت استخدام می شدند. همراه با خدماتی که از این کارگران بخش دولتی حمایت می کرد، اکثریت جمعیت شهر به منابع بخش دولتی وابسته بودند.

روند اشتغال تا حد زیادی نشان می دهد که مردان تامین کنندگان اصلی اقتصادی هستند. جوانان تهران در یافتن فرصت‌های اقتصادی با مشکلاتی روبرو بوده‌اند، و اگرچه اکثر زنان به‌طور سنتی خارج از خانه کار نمی‌کنند، بخش فزاینده‌ای به دنبال مشارکت در اقتصاد از طریق اشتغال با حقوق در خارج از خانه هستند. اگر سالمندان نمی توانند برای تامین هزینه های خود کار کنند، باید توسط فرزندانشان حمایت شوند. شبکه خویشاوندی اغلب به عنوان ساختار حمایتی اولیه در غیاب مقررات رفاه اجتماعی کافی عمل می کند. دستفروشی‌های خیابانی، تمیز کردن شیشه‌های جلو، و سایر اشکال شغل غیررسمی یا غیررسمی اغلب توسط ارقام رسمی بیکاری پنهان می‌شوند.

تولید، امور مالی و سایر خدمات
در پایان قرن بیستم، بیش از یک سوم مشاغل در تهران مربوط به خدمات اجتماعی و شخصی، حدود یک پنجم در زمینه تولید و حدود یک ششم مربوط به فروش بود. حمل و نقل، ساخت و ساز و خدمات مالی هر کدام نسبت کمتری از نیروی کار را استخدام می کردند. به طور کلی، خدمات تقریباً دو سوم نیروی کار را تشکیل می دهند، با نسبت کمتری در فعالیت های صنعتی و مقدار ناچیزی در کشاورزی مشغول به کار هستند. خرده فروشی، امنیت و خدمات عمومی و خدمات اجتماعی در بخش خدمات غالب هستند. صنایع تولیدی شامل ماشین آلات و تجهیزات فلزی، نساجی، چوب، مواد شیمیایی، معدن، کاغذ و فلزات اساسی است. تهران حدود یک پنجم شرکت های ایران را در خود جای داده است. اکثر شرکت ها بسیار کوچک هستند و بیش از چهار پنجم آنها کمتر از پنج کارگر را استخدام می کنند.

حمل و نقل
به دلیل ازدحام تهران، حرکت در سراسر شهر می تواند چالش مهمی باشد. شبکه جدیدی از قطارهای زیرزمینی که بیش از 20 سال در دست ساخت بود و به دلیل انقلاب، جنگ و کمبود بودجه مختل شده بود، اولین خطوط خود را در آغاز قرن بیست و یکم بسیج کرد. ساخت شبکه بزرگراه ها در شهر پس از آتش بس پس از جنگ ایران و عراق در اواخر دهه 1980 از سر گرفته شد. گسترش شبکه‌های مسکن و حمل‌ونقل تهران، اما در بسیاری از موارد به بی‌توجهی یا آسیب‌های قابل توجه به بافت شهر قدیمی منجر شده است.

اداره و شرایط اجتماعی
دولت
شهر تهران به ۲۲ ناحیه (به فارسی: mantataqeh ) تقسیم می‌شود که هر کدام دارای شهرداری خاص خود (به فارسی: شهرداری ) زیر چتر شهرداری بزرگ‌تر تهران هستند. اولین مجلس پس از انقلاب مشروطه (1906) برای سازمان شهرداری به ریاست شهردار و کنترل شورایی از نمایندگان منتخب قانونگذاری کرد. این چارچوب قانونی به طور گسترده حتی پس از انقلاب ایران نیز ادامه داشته است(1978-1979). در طول بیشتر قرن بیستم، شوراهای شهر منتخب به طور متناوب برقرار بودند و امور محلی به طور کامل از نفوذ دولت مرکزی که همچنان تا حدودی اقتدار خود را حفظ می کرد، مستقل نشد. پس از وقفه ای طولانی، شورای شهر تهران در سال 1999 با حمایت از تأسیس شوراهای مشورتی محله ای منتخب در سال 2006 مجدداً تأسیس شد. اگرچه بحث برانگیز بود و عمدتاً در معرض نوسانات مختلف اجتماعی و اقتصادی قرار داشت، اما تلاش های شهرداری برای تأمین درجه ای از استقلال مالی از دولت مرکزی این کشور در دهه 1990 موفقیت هایی داشت و اقدامات مشابهی توسط شهرداری های دیگر کشور اتخاذ شد.

خدمات شهری
تراکم بالای جمعیت تهران توانایی های دولت مرکزی و شهرداری را برای ارائه تعدادی خدمات تحت فشار قرار داده است. علیرغم بهبود کیفیت تسهیلات مسکن و همچنین فعالیت های توسعه سریعی که توسط سازمان های دولتی و خصوصی انجام شده است، تامین مسکن برای جمعیت در حال گسترش تهران یک چالش بزرگ بوده است. دسترسی به آب یکی دیگر از مشکلات است. تهران که در مجاورت هیچ رودخانه بزرگی قرار ندارد، عمدتاً متکی به منابع آبی است که در فاصله ای از شهر قرار دارد. سدهای بزرگی بر روی رودخانه های کرج ، جاجرود و لار در رشته کوه های البرز ساخته شده است.برای تامین شهر نبود سیستم جمع آوری و فرآوری فاضلاب منجر به افزایش و آلودگی سطح آب زیرزمینی شده است. ناتوانی در مدیریت این آب های سطحی آلوده همچنان بخش های جنوبی شهر را تحت تاثیر قرار می دهد.

بازدیدکنندگان تهران زمانی این شهر را مملو از وجود می دیدندباغ ها و درختان به ویژه درختان چنار. شناخت ضرورت حفاظت و صیانت از درختان و پوشش گیاهی در سرزمین گرم و خشک ایران سابقه بسیار طولانی دارد . باغ‌ها از دیرباز در روان اجتماعی ایرانیان مورد احترام بوده‌اند و نقش آن‌ها در آیین‌های زرتشتی نشان داده می‌شود و همچنان در فرهنگ مدرن ایرانی، مرکزیت خود را حفظ کرده‌اند . کلمه انگلیسی paradise ریشه در pairidaeza دارد که یک کلمه پارسی باستان است که در اصل نشان دهنده باغ محصور یا باغ محصور شده و کشت شده است.ذخیره شکار بسیاری از فضاهای باغ تهران در طول دوره‌های گسترش سریع کاهش یافتند، فقدانی که توسط چالش‌های زیست‌محیطی فزاینده شهر بر آن تاکید شد. در حالی که معماری خانه‌های حیاطی سنتی، زمانی برای بسیاری از فضاهای سبز شهر امکان‌پذیر بود، تغییر به سمت آپارتمان‌نشینی همراه با افزایش قیمت زمین و آب و افزایش تراکم جمعیت، کشت فضاهای سبز خصوصی را چالش‌برانگیزتر کرده است. تلاش‌های شهرداری برای کاشت درخت و ایجاد پارک‌های بیشتر مورد حمایت سازمان ملل متحد قرار گرفت که در کنفرانس Habitat II در سال 1996 تهران را به عنوان یکی از بهترین شهرهای جهان معرفی کرد.

سلامتی
مراقبت‌های بهداشتی عمدتاً توسط کلینیک‌ها و بیمارستان‌های خصوصی ارائه می‌شود، اگرچه شبکه‌های مراقبت بهداشتی تحت حمایت دولت – از جمله بیمارستان‌ها، آزمایشگاه‌ها، داروخانه‌ها و مراکز توانبخشی- نیز وجود دارند. با این حال، سیستم های بیمه برای حمایت از ارائه مراقبت های بهداشتی خصوصی وجود ندارد. در آغاز قرن بیست و یکم، تلاش برای آموزش پزشکان منجر به تعداد زیادی پزشک در شهر شد. در مجموع، استان تهران بیش از دو برابر سایر استان های ایران پزشک دارد.

تحصیلات
آموزش ابتدایی و متوسطه عمدتاً توسط دولت ارائه می شود، اگرچه برخی مدارس خصوصی نیز وجود دارد. روند نزولی در رشد جمعیت در پایان قرن بیستم منجر به مازاد ظرفیت تحصیلی شد. ورود به دانشگاه ها از طریق آزمون سراسری کاملا رقابتی انجام می شود.

تلاش قرن نوزدهم برای مدرنیزاسیون منجر به تأسیس دارالفنون در سال 1851 شد، یک مؤسسه فناوری که عمدتاً توسط مربیان اتریشی و فرانسوی تدریس می شد. دانشگاه تهران در سال 1934 تأسیس شد. دانشگاه های مدرن دیگری مانند دانشگاه صنعتی امیرکبیر (1958)، دانشگاه شهید بهشتی (1960) و دانشگاه صنعتی شریف (1965) به دنبال آن بودند. تعدادی از مؤسسات آموزش عالی کوچکتر با بودجه خصوصی تأسیس شد که همه آنها پس از انقلاب ایران ملی شده و در دانشگاه های بزرگتر گرد هم آمدند. تعدادی از دانشگاه های خصوصی مانند دانشگاه آزاد اسلامی (1982) نیز تأسیس شد.

زندگی فرهنگی
اگرچه این شهر محل ملاقات بسیاری از گروه‌های قومی و زبانی است، اما فرهنگ و زبان فارسی و همچنین شاخه شیعی اسلام که اکثریت مردم با آن همذات پنداری می‌کنند، بر آن حاکم است. انقلاب ایران تأثیر فرهنگی متمایزی داشت و اشکال خاصی از بیان را محدود کرد و در عین حال دیگران را پرورش داد. در این چارچوب، هنرهای سنتی مانند خوشنویسی و موسیقی با بسیاری از مؤسسات آموزشی و گالری‌ها، احیاء شده است. در کنار مراکز سنتی‌تر فعالیت‌های فرهنگی، تعدادی باشگاه جوانان، مراکز فرهنگی، و کتابخانه‌ها برای پاسخگویی به جمعیت جوان شهری تأسیس شدند.

تهران نقش برجسته ای در هنر دارد. ارکستر سمفونیک تهران هم در داخل و هم برای تماشاگران بین المللی در خارج از کشور اجرا داشته است و جشنواره بین المللی تئاتر فجر هر ساله در تهران برگزار می شود. تعدادی از موزه های بزرگ ، همچنین در شهر، در طیف وسیعی از موضوعات تخصص دارند. موزه ملی ایران متخصص میراث باستانی ایران است ، موزه فرش ایران شاهکارهای این هنر ملی را به نمایش می‌گذارد و موزه هنرهای معاصر تهران آثاری از تعدادی از هنرمندان بزرگ بین‌المللی را در خود جای داده است. صنعت سینمای ایران ، مستقر در تهران، به دلیل مکتب جدید رئالیستی سینما و فیلم‌های برنده جوایزش در سطح بین‌المللی شناخته شده است. اینترنت _در میان جوانان تهرانی، که از لاگ‌های وب ( وبلاگ‌ها ) برای شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند، و در میان گروه‌های سیاسی و جامعه مدنی که وب‌سایت‌هایی را برای برقراری ارتباط اخبار و تفسیر تولید می‌کنند، بسیار محبوب است.

از ویژگی های غذاهای ایرانی استفاده از لیموترش و زعفران ، ترکیب گوشت با میوه ها و آجیل ، طرز پخت بی نظیر برنج و مهمان نوازی ایرانی است. غذا به طرز ماهرانه ای تند، از نظر طعم و ظاهر لطیف است و معمولاً تند یا تند نیست. بسیاری از دستور العمل ها به دوران باستان باز می گردد. ارتباطات تاریخی ایران به تبادل مواد، طعم‌ها، بافت‌ها و سبک‌ها با فرهنگ‌های مختلف از منطقه دریای مدیترانه تا چین کمک کرده است، که برخی از آنها امروزه این تأثیرات را حفظ کرده‌اند.

سقوط سلطنت و جو سیاسی داغ انقلاب در اواخر دهه 1970 منجر به گسترش رسانه های جدید شد و بسیاری از روزنامه ها و مجلات جدید آزادانه فعالیت کردند. اینها در نتیجه جنگ و مبارزه سیاسی بین جناح های مختلف تحت فشار قرار گرفتند. علیرغم توقیف بسیاری از روزنامه های اصلاح طلب در سال 2000، تقاضای عمومی برای مطبوعات آزاد همچنان قوی بود. شبکه های رادیویی و تلویزیونی توسط دولت اداره می شوند.

کلیسای جامع در شب در Plaza de Armas (همچنین به عنوان شهردار میدان شناخته می شود) لیما، پرو.
مسابقه بریتانیکا
مسابقه پایتخت های جهان
آیا می توانید پایتخت های ملی جهان را شناسایی کنید؟ در این مسابقه نام 195 کشور به شما نشان داده می شود و باید شهر (یا شهرهایی) را که پایتخت رسمی یا واقعی هر کدام است انتخاب کنید.
برج آزادی
برج آزادی
تهران شهری مدرن و پر جنب و جوش است. خط افق آن تحت تسلط کوه های پوشیده از برف و انبوهی از ساختمان های بلند است که در بالای آن قرار دارند.برج میلاد (برج میلاد); این برج در اوایل قرن بیست و یکم تکمیل شد و 1427 فوت (435 متر) بالاتر از شهر قرار گرفت. برج آزادی که در سال 1971 تکمیل شد، در ورودی غربی شهر از بازدیدکنندگان استقبال می کند. برای کسانی که به دنبال لذت بردن از زیبایی های طبیعی تهران هستند، پل عابر پیاده طبیعات که در سال 2014 تکمیل شد، دو پارک عمومی را به هم متصل می کند و منظره سبز خود را ارائه می دهد.

معماری تهران التقاطی است. در حالی که بسیاری از ساختمان‌ها بازتاب سبک مدرنیستی بین‌المللی هستند، برخی دیگر سبک‌های پست مدرن، نئوکلاسیک و سنتی ایرانی را نشان می‌دهند. شور و نشاط تهران با جمعیت زیادی از جوانان، مراکز خرید متعدد، خیابان های تجاری و فست فودها، شبکه گسترده بزرگراه ها و میادین عمومی شلوغ مشخص شده است. این شهر سنت را با مدرنیته و تصاویر مذهبی را با سبک زندگی سکولار آمیخته است، همانطور که در تابلوهای بزرگ کنار جاده‌ای که نمادهای مذهبی انقلابی را در کنار تبلیغات کالاهای مصرفی نشان می‌دهند، مشهود است.

تاریخ تهران
خاستگاه شهر
اولین باری که تهران در گزارش های تاریخی ذکر شده است در وقایع نگاری قرن یازدهم است که در آن به عنوان یک روستای کوچک در شمال توصیف شده است.ری (ری). بقایای باستان‌شناسی از شهر ری، که زمانی به نام راغه شناخته می‌شد و شهر بزرگی در طول تاریخ بود، نشانه‌هایی از استقرار در این مکان را تا 6000 سال قبل از میلاد نشان می‌دهد . ری که اغلب به عنوان سلف تهران در نظر گرفته می شود، در قرن یازدهم به پایتخت امپراتوری سلجوقی تبدیل شد، اما بعداً با درگیری های جناحی بین محله های مختلف و حمله مغول در سال 1220 کاهش یافت. اگرچه در سال های بعد ری همچنان به عنوان یک مرکز مهم برای خدمت می کرد. مزیت استراتژیک در جریان لشکرکشی های مختلف در سراسر فلات ایران، اهمیت آن به عنوان یک شهر از بین رفت. ری که اکنون در حومه تهران است، به خاطر زیارتگاه های مذهبی اش شهرت دارد.

توسعه اولیه
در قرن سیزدهم، تهران یک شهر بازار پر رونق بود که به خاطر انارهایش، 12 محله رقیب با خانه‌های زیرزمینی‌شان که توسط دسته‌ای از درختان احاطه شده بودند، و سرپیچی از دولت شهرت داشت. روی گونزالس د کلاویخو ، دیپلمات اسپانیایی و بازدیدکننده اوایل قرن پانزدهم از تهران، در سال 1404 آن را بسیار بزرگ و بدون دیوار شهر توصیف کرد – محلی لذت بخش و مجهز. موقعیت استراتژیک و باغ‌های آن باعث جذب شاه صفوی طحماس اول شد که در سال 1554 یک بازار و یک دیوار شهری مربع شکل با چهار دروازه ساخت. بعدها پادشاهان صفوی ساختمان‌های بیشتری از جمله یک ارگ را اضافه کردند و اهمیت تهران با تبدیل شدن به یک پادگان افزایش یافت. مرکز تجارت و پایتخت منطقه ای.

رشد یک سرمایه
در سال 1786 تهران مقر آغا محمدخان ، بنیانگذار سلسله قاجار شد .، که شهر را به دلیل نزدیکی به مناطق قبیله ای سنتی خود و به دلیل دوری از پایتخت های سابق که هنوز توسط نخبگان وفادار به حاکمان قبلی ساکن بودند، ترجیح می داد. جمعیت شهر توسط درباریان و سربازان افزایش یافت که سپس افراد بیشتری را به خود جذب کردند و متعاقباً باعث توسعه تجارت و صنعت شدند. پس از سال 1796 جمعیت آن بیش از سه برابر شد و در کمتر از یک دهه به 50000 نفر رسید. در اواسط قرن نوزدهم، محله‌های مسکونی، ارگ محصور شده، بازار مسقف، و دو نقطه کانونی شهر، میدان سیتادل و میدان بازار گیاهان دارویی را احاطه کرده بودند. تهران به‌عنوان مرکز اداری امپراتوری متشکل از مجموعه‌ای از استان‌های بهم پیوسته با اقتصادهای کشاورزی بسته و عمدتاً خودکفا و جوامع چند قومیتی، کنترل محدودی را اعمال کرد .

در آغاز قرن نوزدهم، برخی از سرزمین‌های ایران به دست امپراتوری‌های روبه‌روی روسیه و بریتانیا گم شد که با تسلط بر بازار داخلی ، رفتار ترجیحی را برای محصولات و بازرگانان خود تضمین کردند . محصولات صادراتی جایگزین محصولات معیشتی شد و ایران به عنوان یک کشور پیرامونی وارد سیستم جهانی جدید اقتصادهای سرمایه داری شد.شریک، صادرات مواد اولیه و واردات کالاهای تولیدی. در اواخر قرن نوزدهم، یک برنامه عمده مدرنیزاسیون پایتخت را متحول کرد، منطقه شهری را چندین برابر اندازه آن بزرگ کرد، دیوارها و دروازه‌های جدید و همچنین مؤسسات، ساختمان‌ها، خیابان‌ها و محله‌های جدید ساخت. ساختار شهری جدید منجر به تقسیم شمال-جنوب شد که ثروتمندان را از فقرا و مدرن را از سنتی جدا کرد و شخصیت جدیدی را برای شهر ایجاد کرد. با پیشرفت قرن نوزدهم، ایران از کاهش جمعیت، فقر و زوال اقتصادی رنج می برد، در حالی که شهرها رشد می کردند و جامعه طبقه بندی می شد. در پایان قرن، تهران در آستانه یک دوره متلاطم درگیری اجتماعی و آشفتگی انقلابی قرار داشت.

انقلاب مشروطه (1906)
چالش های اقتصادی و سیاسی قدرت های اروپایی در اوایل دهه 1830 باعث اعتراضات مردمی، اصلاحات و برنامه های نوسازی شده بود. اصلاحات تا حدودی به دلیل قدرت خودسرانه پادشاه با مشکل مواجه شد. رهبران مذهبی، کارگران، اصلاح‌طلبان لیبرال، دانشجویان، اعضای انجمن مخفی، تجار و بازرگانان گرد هم آمدند.انقلاب مشروطه در سال 1906 برای مبارزه با فشارهای خارجی و یک دولت ضعیف در تلاش برای جایگزینی حکومت خودسرانه با حاکمیت قانون . تهران و سایر شهرهای بزرگ محل اصلی این انقلاب بودند که منجر به تأسیس قانون اساسی و مجلس شد. اما افول اقتصادی و جنگ جهانی اول ، اثربخشی انقلاب و نهادهای جدید آن را محدود کرد.

تهران در زمان رضا شاه (1921-1941)
رضا شاه پهلوی
رضا شاه پهلوی
در پی کودتای 1921،رضاشاه سلسله پهلوی را تأسیس کرد (79-1925). رضاشاه به سرعت قدرت خود را تثبیت کرد و با ایجاد نیروهای مسلح جدید و سیستم جدید حمایت از دربار و با سازماندهی مجدد بوروکراسی در صدد متمرکز ساختن دولت برآمد . در حالی که دادگاه به مکانی برای ثروتمندان، زمین‌داران و کسانی که با نخبگان نظامی در ارتباط بودند، تبدیل شد، رشد طبقات متوسط ​​شهری به نوبه خود توسط نیروهای مسلح و بوروکراسی دولتی سرچشمه می‌گرفت. دولت در انتخابات دستکاری کرد و احزاب مخالف و رهبران مذهبی را سرکوب کرد. این کشور با ترویج صنعتی شدن، ایجاد انحصار بر بسیاری از کالاها و افزایش حق امتیاز از صنعت نفت که توسط شرکت نفت انگلیس و ایران (اکنون) اداره می شود، به طور فزاینده ای در اقتصاد مداخله کرد.بریتیش پترولیوم ). برای ادغام استان های تکه تکه شده در یک فضای ملی واحد، شبکه های حمل و نقل در سراسر کشور توسعه یافت. تاریخ کشور از کاستی‌های بوروکراتیک ، نزاع‌های قبیله‌ای، و رهبران مذهبی تأثیرگذار و ماهیت ناهمگون جامعه با تأکید بر همگونی قومی و فرهنگی و همنوایی سیاسی جایگزین می‌شد. در دهه 1930، تهران تحت یک برنامه تحول بنیادین قرار گرفت تا نماد این تغییر باشد. کاخ های سلطنتی جدید و محوطه سلطنتی قدیمی ساخته شدتکه تکه شد و توسط یک محله دولتی جدید جایگزین شد. دیوارها و دروازه‌های شهر پایین کشیده شد و شبکه‌ای از خیابان‌های عریض بافت شهری را قطع کرد و ماتریس شهری باز و یکنواخت ایجاد کرد و حرکت وسایل نقلیه و حمل و نقل کالا را آسان کرد. این امر زمینه جدیدی را برای رشد شهر در همه جهات و برای تعریف شخصیت جدید آن ایجاد کرد.

تهران در زمان محمدرضا شاه (1941-1979)
در طول جنگ جهانی دوم ، همدردی رضا شاه با آلمان منجر به اشغال کشور توسط متفقین در سال 1941 و کناره گیری وی به نفع پسرش شد.محمدرضا شاه . در سال 1943 استقلال ایران در کنفرانس تهران ، نشستی بین رهبران متفقین به نمایندگی از ایالات متحده ، بریتانیا و اتحاد جماهیر شوروی تضمین شد . در نتیجه برکناری رضاشاه و تأثیر جنگ جهانی دوم و پیامدهای آن، سرکوب سیاسی کاهش یافت و امکان احیای مطبوعات آزاد، اتحادیه‌های کارگری و احزاب سیاسی متخاصم را فراهم کرد که با هم از طریق تظاهرات گسترده شهر را متحول کردند. و فعالیت های سیاسی در سال 1951محمد مصدق حمایت مجلس را در ملی کردن صنعت نفت جلب کرد. افزایش قدرت نخست وزیر ، شاه را تهدید می کرد و در تلاشی ناموفق برای محدود کردن قدرت مصدق، خود شاه توسط حامیان نخست وزیر از کشور رانده شد . در پی محاصره اقتصادی بین المللی، دولت مصدق با کودتای تحت حمایت ایالات متحده در سال 1953 به نفع شاه که به قدرت بازگردانده شد، فروپاشید.

در طول جنگ سرد ، شاه پایه و اساس یک دیکتاتوری سلطنتی را با سرکوب مخالفان، گسترش ارتش و ایجاد پلیس مخفی به مدت 25 سال پایه گذاری کرد . یک محرک صنعتی‌سازی شروع به تشویق سرمایه‌گذاری خصوصی برای صنایع جایگزین وارداتی کرد که عمدتاً در اطراف مراکزی مانند تهران، اصفهان و تبریز رشد کردند. تحت فشار اقتصادی و بین‌المللی، تهران در اوایل دهه 1960 از بحران اقتصادی رنج می‌برد، اما شاهد مقداری باز بودن سیاسی و همچنین ریشه‌های سیاست اصلاحات ارضی بود.

اصلاحات ارضی موضوعی بود که در قلب آن قرار داشتانقلاب سفید (1963). سلسله اصلاحات گسترده شاه – که به دلیل اجرای بدون خونریزی آنها “سفید” نامیده می شود – زمین های کشاورزی را از زمینداران بزرگ فئودال به کشاورزان مشترک تقسیم کرد و جنگل ها و مراتع را ملی کرد. انقلاب سفید همچنین به زنان حقوق جدیدی از جمله حق رای داد. این برنامه‌ها با شورش‌های گسترده‌ای به رهبری رهبران مذهبی و بازرگانان بازار مواجه شد که نشان می‌دهد تمرینی برای انقلابی است که 15 سال بعد اتفاق می‌افتد. درآمدهای نفتی به‌ویژه پس از سال 1973 به میزان قابل‌توجهی افزایش یافت و تا سال 1977 بیشترین درآمد ارزی کشور را به خود اختصاص داد. رونق نفت، صنعتی‌سازی، مدرن‌سازی و صنعت ساخت و ساز به افزایش جمعیت شهر به بیش از چهار میلیون نفر در اواخر دهه 1970 کمک کرد. تهران با بزرگراه‌های جدید، ساختمان‌های بلند و شهرهای بزرگ اقماری چهره جدیدی پیدا کرد. این شاید پررونق ترین دوره در تاریخ شهر بود، اما در عین حال شکاف اجتماعی و سرکوب سیاسی تشدید شد.

مقر انقلاب دوم (1977-1988)
رکود اقتصادی، فشارهای بین المللی و عدم تایید داخلی الگوی توسعه و حکومت شاه، بذر ناآرامی اجتماعی را کاشت. پس از دو سال تظاهرات توده‌ای که اکثر طیف‌های افکار سیاسی را متحد کرد، انقلاب ایران (1978-1979) با سرنگونی نظام سلطنتی به اوج خود رسید و در اول آوریل 1979، ایران به ریاست آیت‌الله روح‌الله خمینی جمهوری اسلامی اعلام شد. یک رهبر مذهبی که توسط شاه تبعید شده بود. انقلابیون یک نظام سیاسی متشکل از ادغام ایجاد کردنددو نظام موازی اما متفاوت: حکومت رهبران مذهبی و جمهوری خواهی پارلمانی، ویژگی ای که سال ها پس از آن باعث تنش های مداوم شد. در طول انقلاب، تلاش های قابل توجهی بر مخالفان مسلح داخلی و هشت سال جنگ با عراق که از سال 1980 آغاز شده بود، متمرکز شد. در اواسط دهه 1980، تهران تحت حملات هوایی و تروریستی عراق قرار گرفت. این شهر از سرمایه گذاری کم و زوال فیزیکی و همچنین فقر و زوال اقتصادی رنج می برد.

توسعه پس از جنگ و تهران در قرن بیست و یکم
پایان جنگ آشکار در سال 1988 به معنای آغاز روند عادی سازی در تهران بود. رشد و نوسازی در طول دهه 1990 پس از پایان جنگ شتاب گرفت که عمدتاً به دلیل اصلاحات اقتصادی و سیاسی تحت ریاست جمهوری بود. هاشمی رفسنجانی و رئیس جمهور محمد خاتمی . در دهه 1990 شاهد پیشرفت های اساسی در خود شهر بودیمغلامحسین کرباسچی، شهردار قوی اما جنجالی. با تصدی پست کرباسچی در سال 1989، پراکندگی و ازدحام بیش از حد تهران به حدی از بحران رسیده بود که دولت ایران به فکر انتخاب پایتخت ملی جدید افتاد. با این حال، تحت رهبری کرباسچی، تلاش هایی برای بهبود بخش جنوبی کم درآمد و پیوند مؤثرتر دو نیمه شهر انجام شد. توسعه‌های زیرساختی مهمی از جمله گسترش زهکشی، زباله و تأسیسات حمل‌ونقل انجام شد. تعداد پارک ها در تهران بیش از سه برابر شد و فضاهای سبز و مراکز فرهنگی افزایش یافت. این ویژگی‌ها که تا قبل از دهه 1990 تا حد زیادی در دسترس نبودند، به طور فزاینده‌ای برای تهرانی‌ها در تمام سطوح درآمدی قابل دسترسی شدند. در پایان قرن بیستم، آرامشمقررات شهرسازی و معرفی منطقه بندی تشویقی منجر به افزایش تراکم جمعیت و رونق بحث برانگیز در توسعه بلندمرتبه شد که منبعی برای استقلال مالی برای شهرداری شد.

کرباسچی در سال 1998 در یک محاکمه پرسروصدا به اتهام فساد مالی و اختلاس به پنج سال زندان محکوم شد. اگرچه بعداً این حکم کاهش یافت و کرباسچی در نهایت مورد عفو قرار گرفت، اما بسیاری هنوز محکومیت کرباسچی، متحد محمد خاتمی، رئیس جمهور وقت ایران را به دلیل درگیری بین محافظه کاران و دولت اصلاحات خاتمی می دانستند. سمت شهردار تهران را تعدادی از رهبران کوتاه مدت قبل از اصولگرایان بر عهده گرفتند. محمود احمدی نژاد در سال 2003 به این سمت منصوب شد. در دوره احمدی نژاد به عنوان شهردار تهران، تعدادی از اصلاحات انجام شده توسط اسلاف میانه رو او کاهش یافت.

در سال 2005 احمدی نژاد به عنوان رئیس جمهور ایران انتخاب شد و محمد باقر قالیباف عملگرا جایگزین وی به عنوان شهردار این شهر شد . قالیباف اصلاح زیرساخت‌های شهری تهران را تجدید کرد و بر تعدادی از پروژه‌ها در دوره 12 ساله‌اش نظارت داشت ، هرچند با اتهامات فساد و سوء استفاده از بودجه شهری مواجه شد

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *